Electro World plánuje desítky franšíz

Praha - Řetězec Electro World míří do menších českých měst, dlouhodobě chce mít desítky partnerů. Informuje o tom deník E15 ve svém čtvrtečním vydání.

Pětka na tuzemském trhu obchodních řetězců s elektronikou podle výše tržeb, Electro World, míří do menších měst s obchody o menší rozloze, než mají jeho prodejny dosud. Nové pobočky nebude řetězec provozovat ve vlastní režii, ale nabídne je novým partnerům či stávajícím prodejcům jako franšízy.

V následujících dvou letech, tedy v počáteční fázi projektu, se bude jednat o několik prodejen. „V dlouhodobém horizontu se budeme pohybovat v řádu několika desítek spolupracujících partnerů,“ řekl deníkuE15 šéf expanze Electro Worldu Miroslav Němec.

Nyní má řetězec v Česku 20 prodejen, drtivou většinu v krajských městech a Praze. Podle Němce je to další cesta k upevnění pozice řetězce na trhu v menších městech, pro něž se velké prodejny nehodí. Koncept franšízy si nedávno vyzkoušeli ve Žďáru nad Sázavou. „Výsledkem je rozšíření sortimentu a nárůst zákazníků včetně obratu,“ dodal Němec.

Electro World již začal inzerovat zájem o nové partnery, kteří by chtěli franšízové pobočky provozovat. Mezi základní požadavky patří mimo jiné to, aby sídlili ve městech s minimálně 20 až 30 tisíci obyvateli a prodejny měly 500 a více metrů čtverečních. V ideálním případě by to měl být již zavedený obchod v dané lokalitě.

Systém franšízy využívá´Electro World i v dalších evropských státech. Nejvíce jich je v Norsku a dalších skandinávských zemích, ale třeba také v Řecku.

Electro Worldu v Česku stouply v účetním roce od loňského května do letošního dubna tržby na zhruba 3,5 miliardy korun. Nárůst přišel po dvou letech poklesů, kdy se i vlivem krize dostala firma do ztrát. V účetním roce 2009/2010 to bylo 34 milionů korun, o rok dříve 122 milionů korun.

Související

Datart, ilustrační fotografie

Oblíbený řetězec v Česku končí, přebírá ho Datart. Začíná velký výprodej

Zlínská skupina HP Tronic (DATART) a NAY (Electro World) zahajují po schválení fúze soutěžními úřady v České republice a na Slovensku realizaci plánované integrace. V České republice budou prodejny sjednoceny pod značku DATART, na Slovensku pod značku NAY. Podle tiskové zprávy poskytnuté redakci serveru EuroZprávy.cz probíhá aktuálně komunikace změn směrem k zákazníkům.

Více souvisejících

electro world

Aktuálně se děje

včera

Vít Rakušan

Po povodních je pod vodou 35 obcí. Rakušan jim slíbil pomoc s volbami

Ministerstvo vnitra aktivně spolupracuje se starosty a hledá řešení neobvyklých podmínek v zaplavených oblastech. Poskytuje jim konkrétní podporu, aby zajistili nadcházející volby. Ministr vnitra Vít Rakušan ve Sněmovně zdůraznil, že stát pomůže s tím, co obce nebudou schopny zvládnout samy. 

včera

Petr Pavel

Obnova oblastí zasažených ničivými povodněmi potrvá roky, prohlásil Pavel

Obnova oblastí zasažených ničivými povodněmi bude podle prezidenta Petra Pavla trvat měsíce až roky, a vláda by měla výrazně podpořit starosty, nejen finančně, ale i v souvislosti s blížícími se volbami, které proběhnou o nadcházejícím víkendu. Prezident to uvedl po návštěvě severní Moravy a Slezska, kde si prohlédl škody způsobené povodněmi v Bohumíně, Opavě, Krnově, Mikulovicích a Jeseníku. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

důchody

Důchody se od příštího roku zvýší. Poroste i minimální mzda, zavede se jedna superdávka

Vláda dnes na základě příslušných statistických údajů schválila řádnou valorizaci důchodů pro příští rok. Od ledna 2025 se tedy zvýší všechny důchody, tedy nejen starobní, ale i invalidní a pozůstalostní. Průměrný starobní důchod se zvýší o 358 Kč a dosáhne tak hodnoty 21 080 Kč. Současně platí, že za posledních 10 let důchody vzrostly o 18 % více než inflace.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael stanovil nový cíl válečného tažení v Pásmu Gazy

Izrael rozšířil své válečné cíle v Pásmu Gazy o zajištění návratu obyvatel do obcí na severu Izraele, které byly evakuovány kvůli útokům libanonského radikálního hnutí Hizballáh. O tomto kroku informovala kancelář izraelského premiéra, uvedl server BBC.

včera

včera

včera

včera

Putin nařídil armádě, aby byla druhou největší na světě

Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí nařídil navýšení počtu vojáků v ruských ozbrojených silách o 180 000, čímž jejich celkový počet dosáhne 1,5 milionu. Příslušný dekret, zveřejněný na oficiálních stránkách, vstoupí v platnost 1. prosince. Uvedla to agentura Reuters s tím, že Putin chce mít po Číně druhou největší armádu na světě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy