Jančura chce po žlutých autobusech a vlacích ovládnout i taxislužbu

Praha - Student Agency se chystá vstoupit na trh pražských taxislužeb a do roka v hlavním městě vybudovat největší společnost v oboru. ČTK to řekl majitel společnosti Radim Jančura. Ten je od 19. dubna jednatelem nově vzniklé společnosti Tick Tack Taxi, v níž má Student Agency 80procentní podíl. Zbylých 20 procent připadá na společnost Tick Tack provozující taxislužbu zaměřenou na movitější a firemní klientelu.

"Oni vložili svoji značku a my do toho vkládáme kapitál, abychom byli schopni být do roka jedničkou v Praze," uvedl Jančura. Slibuje 1000 nových vozů. Taxislužba je po autobusech a vlacích třetí segment veřejné dopravy, do kterého se Jančura se svou Student Agency pouští. Podle něj má pražská taxislužba velice špatné jméno, což má nová společnost pomoci změnit.Trh je sice poměrně volný a každý má možnost na něj vstoupit. Problém je ale obrovský převis nabídky taxislužby nad poptávkou ze strany zákazníků, řekl ČTK radní Lukáš Manhart, který se na magistrátu touto problematikou zabývá. V hlavním městě je podle analýzy, které má radnice k dispozici, kolem 5000 taxikářů. Magistrát by proto ocenil spíše pokles než navyšování počtu lidí, kteří budou službu poskytovat.S Tick Tack Taxi a s ní spojenou mateřskou firmou Kurýr Taxi firma Student Agency dlouhodobě spolupracuje. Od předloňského září, kdy mezi Prahou a Ostravou začaly jezdit žluté vlaky RegioJet, nabízí rozvoz jejich cestujících po Praze přímo od hlavního nádraží a od zastávek autobusů Student Agency.Tick Tack má v současnosti podle spolumajitele Kurýr Taxi Pavla Nytry zhruba čtyři desítky nových Audi A6. V takto malém množství není možné plnit dojezdové časy do pěti až deseti minut, dodal Jančura. O kolik aut se vozidlový park společnosti rozšíří, bude podle něj záviset na poptávce. Pro splnění ambiciózního plánu stát se jedničkou na pražském trhu, by měl celkový součet dosáhnout zmíněné tisícovky.Mít tisíc vozidel je jedna věc. Druhá věc je, že je musí uživit, reagoval majitel AAA RadioTaxi Jiří Kvasnička. Pro dispečink AAA v současnosti jezdí 1000 až 1200 vozidel a firma do této velikosti rostla 23 let. Podobný názor má i jednatel Profi Taxi Miroslav Žežulka, podle kterého bude téměř nemožné sehnat do roka tisícovku šoférů s patřičnou licencí.Podle Jančury by taxíky v průměru neměly být starší než jeden rok. Kromě Audi A6 společnost plánuje pořídit další typ vozidel, kterými budou BMW GT. Zkušební provoz nové taxislužby by podle Jančury měl být spuštěn 15. července a plný provoz po skončení letních prázdnin.AAA nebudou podle Kvasničky kvůli vstupu nové konkurence měnit model podnikání. "Budeme držet cenu 14,90 (Kč) pro zákazníky, kam se (Student Agency) s audinami v životě nevejde," uvedl Kvasnička. Vozidlový park taxíků jezdících pro dispečink se třemi áčky tvoří výhradně vozy Škoda od superbů přes octavie po rapidy.I s luxusními vozy bude Student Agency muset dodržovat maximální ceny 28 korun na kilometr jízdy a nástupní sazbu 40 korun, které jsou dány vyhláškou. Výsledná cena bude nakonec nižší, slíbil cestujícím majitel žlutých vlaků a autobusů. Maximální ceny přepravy účtuje v současnosti Tic Tac podle ceníku zveřejněného na internetových stránkách v rámci standardního tarifu.

Související

Radim Jančura, majitel Student Agency

Zemětřesení v holdingu Student Agency: Radim Jančura změnil strukturu firem

Podnikatel Radim Jančura od 1. května změnil strukturu společností v holdingu Student Agency. Do nově založené komanditní společnosti Student Agency Travel začlenil prodej letenek, zájezdů a zahraničních pobytů. V existující komanditní společnosti Student Agency nechal dopravní aktivity, tedy autobusy a vlaky. Pod tuto společnost ve struktuře spadají i akciové společnosti RegioJet, jedna v Česku, druhá na Slovensku. Samostatnou akciovou společností spadající přímo pod holding je RegioJet UK, která bude mít na starosti provoz vlaků v Ústeckém kraji, řekl dnes ČTK mluvčí Aleš Ondrůj.
student agency

Žluté vlaky budou expandovat. Tržby RegioJetu loni vzrostly, firma je v zisku

Tržby železničního dopravce RegioJet loni mírně rostly na 1,1 miliardy korun. Zisk před zdaněním činil 102 milionů korun, napsal v tiskové zprávě mluvčí Aleš Ondrůj. Poprvé v zisku byl dopravce v roce 2015, na železnici působí od roku 2011. Předloni byl ve ztrátě. Nyní působí kromě Česka také na Slovensku a v Rakousku. Letos od prosince začne poprvé jezdit na dotovaných spojích v Česku objednávaných státem a Ústeckým krajem. Hospodářské výsledky dnes oznámily i České dráhy, které sice loni hospodařily se ziskem 1,2 miliardy, ale osobní doprava skončila ve ztrátě 230 milionů.

Více souvisejících

Radim Jančura student agency Taxi

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy