Nákupní revoluce v Česku? Primark otevře hned několik poboček

Mezi Čechy extrémně oblíbený oděvní obchod Primark míří do Česka. Plán společnosti, o kterém už server EuroZprávy.cz informoval dříve, se ale zatím omezoval pouze na Prahu. Nyní se zdá, že v Česku otevře mnohem více poboček, a to hned v několika městech.

Dosud bylo známo pouze několik málo informací. Řetězec podepsal nájemní smlouvu a obchod by měl být podobné velikosti jako prodejny v Británii či Německu. 

Zatímco termín otevření je stále neznámý a odhaduje se na příští rok, už je jasné, kde bude obchod stát a jak bude velký. Primark by měl stát v budově The Flow Building, tedy konkrétně na adrese Václavské náměstí 47.

Co se velikosti týče, za zahraničními obchody opravdu zaostávat nebude. Celková prodejní plocha bude činit necelých 5 tisíc čtverečních metrů a obchod by měl zabírat celkem tři patra. Velikostně se tak přiblíží například Drážďanům nebo Vídni, kam dosud museli Češi jezdit, pokud chtěli sáhnout po levném oblečení.

Navzdory tomu,že pražská prodejna ještě není otevřena, už nyní prosakují na povrch další plány firmy. Hospodářské noviny uvedly, že Primark by měl v Česku otevřít více poboček.

Nejvíce připadá v úvahu Brno nebo Olomouc. Primark by se také chtěl uchytit v jednom z velkých pražských nákupních center, jako je OC Chodov, Metropole Zličín nebo Letňany.

Případné otevření dalších poboček ale s největší pravděpodobností není předmětem letošního roku a ani příští rok nemusí být jasno. Navzdory oblibě Primark každé umístění nového obchodu zvažuje zatím vlastní pouze 363 prodejen v Evropě a v USA.

Související

Primark otevřel prodejnu v Brně.

Primark už je na dvou místech v Česku, otevřel prodejnu v Brně

Primark dnes otevřel v obchodním centru Olympia v Brně svou druhou prodejnu v České republice. Otevření předcházela investice v hodnotě více než 220 milionů korun. Nová pobočka o rozloze 3600 m2 nabízí zákazníkům z Moravy výjimečný zážitek z nakupování, který je oblíbený u zákazníků z celého světa.
Primark otevřel první prodejnu v Praze

Primark otevře v Česku druhý obchod ještě letos

Irský oděvní řetězec Primark považuje první rok působení v České republice za úspěšný. Otevření prodejny v centru Prahy představovalo důležitý milník expanze společnosti do střední Evropy. ČTK to dnes řekl oblastní manažer firmy pro region střední a východní Evropy Maciej Podwojski. Dodal, že druhá prodejna v tuzemsku začne fungovat koncem roku v obchodním centru Olympia v Brně.

Více souvisejících

Primark

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy