Philip Morris ČR si mne ruce. Zisk vzrostl, zahřívaný tabák jde na dračku

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, vzrostl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 15,8 procenta na 2,02 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 27,5 procenta na 8,2 miliardy Kč, uvedla dnes firma v tiskové zprávě.

Výkonnost v první polovině roku podle společnosti odráží lepší než očekávaný objem prodeje tabákových výrobků určených ke kouření, a to navzdory poklesu objemu prodeje, který byl více než vyvážen pozitivními dopady zvýšení cen ve druhé polovině loňského a první polovině letošního roku.

Pokračuje také silný růst prodeje tabákových náplní Heets a zařízení iQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je podle firmy v těchto produktech o 90 až 95 procent nižší. V první polovině roku 2019 firma zaregistrovala 104.000 nových dospělých uživatelů iQOS v České republice a 51.000 na Slovensku.

Tržby firmy v Česku bez spotřební daně a DPH se zvýšily o 35,1 procenta na 4,9 miliardy Kč. Objem domácího odbytu tabákových náplní HEETS se zvýšil o 0,4 miliardy kusů na 0,5 miliardy kusů, odbyt tabákových výrobků určených ke kouření se naopak snížil o 0,2 miliardy na 3,7 miliardy kusů.

Odhadovaný celkový kombinovaný trh cigaret a zahřívaných tabákových výrobků v Česku vzrostl o 0,8 procenta na 10 miliard kusů. Odhadovaný celkový trh cigaret v ČR poklesl o 2,8 procenta na 9,5 miliard kusů, a to zejména kvůli přechodu kuřáků na zahřívané tabákové výrobky.

Na Slovensku se odbyt tabákových náplní HEETS zvýšil o 0,1 miliardy na 0,2 miliardy kusů. Prodej tabákových výrobků určených ke kouření poklesl o 0,1 miliardy na 1,9 miliardy kusů.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

Související

Kouření

Firmě Philip Morris ČR klesl zisk. Navzdory pandemii jsou výsledky slušné, říká ředitelka

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, klesl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 14,2 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 4,7 procenta na 8,6 miliardy Kč, oznámila dnes firma na svých webových stránkách. Navzdory pandemii koronaviru považuje výsledky za uspokojivé.

Více souvisejících

Philip Morris cigarety Ekonomika

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 33 minutami

před 57 minutami

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

před 1 hodinou

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 3 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy