PepsiCo vyrazila do války proti obezitě, sníží množství cukru v nápojích

Londýn - Společnost PepsiCo Inc. chce celosvětově snížit množství cukru ve svých nápojích. Hodlá tak přispět k boji s celosvětovou epidemií obezity a ochránit životní prostředí.

Ačkoliv je PepsiCo známá především díky Pepsi, kolové nápoje tvoří pouhých 12 procent z jejích ročních příjmů, které činí 63 miliard dolarů. Sycené nápoje jako Mountain Dew tvoří 25 procent příjmů a zbytek obratu je z vody, ovocných džusů a slaných pochutin.

Společnost také plánuje omezit množství sodíku a nasycených tuků v produktech a efektivněji pracovat s vodou. Pokud budou plány úspěšné, tak PepsiCo do roku 2030 sníží své emise skleníkových plynů o 20 procent.

Newyorská firma chce do roku 2025 výrazně snížit množství cukru ve dvou třetinách nápojů, které nabízí. Tyto nápoje by tak měly obsahovat 100 kalorií nebo méně z přidaného cukru na 355 mililitrů výrobku.

Psali jsme:
Obezita není jen o jídle. Vědci našli nečekanou spojitost
 

Podle PepsiCo jsou současné plány omezit cukr v nápojích mnohem ambicióznější než v minulých letech. "Věda šla kupředu," řekl agentuře Reuters vedoucí pracovník PepsiCo v oblastech vývoje a vědy Mehmood Khan.

Uvedl, že dnes existují nové příchutě, u kterých je zapotřebí méně přidaného cukru. "Nejde jen o sladidla, ale i o přísady v příchutích a o to, jak se s nimi naučíme zacházet," dodal.

Související

Hranolky od McDonaĺd´s, ilustrační fotografie

Z Ruska odchází McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi, Starbucks, L'Oréal a další

Americká společnost McDonald’s dnes oznámila, že kvůli ruské invazi na Ukrajinu dočasně uzavře všech svých 850 restaurací v Rusku. Obchodní aktivity v Rusku přerušují také američtí výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola a PepsiCo a kavárenská síť Starbucks. Francouzská kosmetická firma L'Oréal mezitím sdělila, že v Rusku uzavře své obchody a pozastaví tam investice. Vývoz do Ruska pozastavuje také italský výrobce luxusních automobilů Ferrari. Vydavatelství Universal Music Group (UMG) pozastavuje v zemi veškeré operace a uzavírá tamní kanceláře.
Pepsi cola

PepsiCo expanduje v Indii, vybuduje závod na výrobu lehkého občerstvení

Americký gigant PepsiCo hodlá investovat zhruba 74 milionů dolarů (1,7 miliardy) do výstavby závodu na výrobu lehkého občerstvení v Indii. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg. Cílem firmy, do jejíhož výrobního portfolia patří vedle nápojů například bramborové lupínky značky Lays a Cheetos, je do roku 2022 zdvojnásobit v Indii aktivity divize lehkého občerstvení.

Více souvisejících

Pepsi nápoje obezita, nadváha, hubnutí

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 minutou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 16 minutami

Aktualizováno před 32 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Letní počasí se příští týden nevrátí, teploty se ale ustálí

Příští týden se teploty v Česku ustálí. Ačkoliv se letní vedra nevrátí, naměříme po většinu týdne v maximech kolem 22 stupňů, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy