ČMSS v roce 2010 uzavřela 364 277 nových smluv o stavebním spoření

Praha - Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) uzavřela v roce 2010 celkem 364 277 nových smluv o stavebním spoření s celkovou cílovou částkou 136,4 miliardy korun, což je meziročně o 4,2 procenta více. Zástupci ČMSS o tom informovali ve čtvrtek.

V atmosféře stavebnímu spoření spíše nenakloněné si ČMSS připsala třetí nejlepší výsledek ve své historii. A tržní podíl v celkové cílové částce uzavřených smluv dokázala dokonce meziročně zvýšit o 3,4 procentního bodu na rekordních 52 procent," okomentoval obchodní výsledky místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

Na bytové potřeby poskytla ČMSS v roce 2010 svým klientům 53 513 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkovém objemu 27,2 miliardy korun. Upevnila tím své vedoucí postavení na trhu, podle kvalifikovaných odhadů činí nyní její tržní podíl v objemu poskytnutých úvěrů 46,5 procenta.

Ve financování bydlení je tak ČMSS nejvýznamnějším hráčem na trhu. Objem úvěrů na bydlení, které poskytla od vstupu na český trh, dosáhl 268 miliard korun.

"V příštím roce a dalších letech počítáme s velkým zájmem o úvěry, a to zvláště v oblasti modernizace bytového fondu, kde je role stavebního spoření nezastupitelná," poznamenal Koller.

Klienti však měli zájem také o doplňkové produkty ČMSS. Například počet nově uzavřených smluv zahrnujících podílové fondy penzijní připojištění, rizikové životní pojištění, hypotéku, spotřebitelské úvěry a základní bankovní produkty překročil 127 tisíc.

S velkým zájmem se v roce 2010 setkávalo také rizikové zdravotní pojištění. Ve velké míře ho využívali klienti jako pojištění nesplacené části úvěru. Se zavedením měsíčních plateb pojistného vzrostl také zájem o pojištění spořící fáze stavebního spoření. "Pojištění spořící fáze nabízí v České republice pouze ČMSS a jedná se o zcela transparentní řešení. Ve spojení s výhodami stavebního spoření jde o zajímavou alternativu kapitálového životního pojištění," uvedl Koller.

Související

Peníze, ilustrační foto

Na omezení podpory stavebního spoření zatím v koalici shoda není

Na omezení podpory stavebního spoření zatím v koalici shoda není, teprve se bude jednat o celém balíčku opatření. Novinářům to dnes při příchodu na jednání vlády řekl ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). CNN Prima News přitom v úterý informovala o tom, že je na omezení podpory v koalici shoda. U existujících smluv by se podle webu roční podpora snížila na polovinu ze současných 2000 korun, u nových smluv by se zcela zrušila.
Vláda Petra Fialy

Vládní koalice se údajně shodla na omezení podpory stavebního spoření

Ve vládní koalici je podle CNN Prima News shoda na omezení státní podpory stavebního spoření. U existujících smluv by se roční podpora snížila na polovinu ze současných 2000 korun, u nových smluv by se zcela zrušila. Podle Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) ale jednání o podobě státního příspěvku zatím nejsou ukončené. Vláda chce podporu stavebního spoření omezit kvůli snížení schodku státního rozpočtu. Podle stavebních spořitelen ale omezení státní podpory zkomplikuje poskytování úvěrů především lidem s nižšími příjmy.

Více souvisejících

stavební spoření

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy