Kellnerova banka odtajnila ceník: je dražší, než se čekalo

Praha - Na veřejnost unikl ceník nové Air Bank, jíž v Česku hodlá otevřít skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Oproti slibům se zdá, že bude mnohem dražší a v mnohém nebude ani výhodnější než konkurenční banky. Oficiální ceník Kellner představí ve středu, ale lišit se zřejmě příliš nebude. Informuje o tom Aktuálně.cz

Neoficiální sazebník zveřejnil server BankovniPoplatky.com, a zástupci banky se k němu zatím nevyjádřili. O moc jiný ale zřejmě nebude.Air Bank má licenci již od června, otevřít chce v říjnu. Už na jaře prozradila, že nabídne dva základní účty - Velký a Malý. Zároveň prohlašuje, že se od konkurence bude lišit nejen cenou, ale také nabídkou a jednoduchostí. Její klienti si například při výběru z bankomatů budou moci vybrat, v jaké měně své peníze chtějí.Takzvaný Malý tarif se oproti konkurenci zřejmě opravdu vyplatí. Zdarma bude vedení účtu i základní služby. Jestliže budete posílat peníze do jiné banky, bude vás to stát 5 korun na poplatcích.Zato budou zdarma výběry z "vlastních" bankomatů - těch však bude zpočátku jen pár a budou v blízkosti poboček. Air Bank bude mít dvanáct poboček, z toho bude podle Aktuálně.cz pět v Praze a dvě v Brně. Pokud budou klienti vybírat z "cizích" bankomatů, zaplatí za to 25 korun. Stejnou částu zaplatí při výběru z bankomatů kdekoliv po celé Evropské unii.Velký za 150 korunZatímco u Malého tarifu skutečně zaplatíte jen to, co využijete, Velký vás bude stát 150 korun měsíčně. Díky tomuto poplatku nebudete platit ani za transakce s další bankou, ani za výběry z jakýchkoliv bankomatů.Zatím se ale nezdá, že by klienti mohli mít vedení zdarma, pokud splní určité podmínky. A o tolik výhodnější než konkurence Air Bank také není. Například Zuno Bank vám neúčtuje odchozí platby. A u dražšího tarifu, jejž si u ní můžete zvolit, platíte 68 korun měsíčně. Navíc pokud pomocí karty utratíte 5 000 korun měsíčně, máte vedení zdarma.Fio banka, která má kromě internetové služby i kamenné pobočky, nabízí základní služby zdarma. Za výběry z bankomatů jiných bank však platíte 6 korun.Velkou konkurencí Air Bank je i mBank. Ta také nabízí zdarma vedení účtu i základní služby. A i u dalších bank je výhodnější vedení účtů. I pokud si za ně platíte měsíční paušální poplatek, většinou vás vyjde na méně než 150 korun.

Související

Více souvisejících

Petr Kellner banky

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 3 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 3 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 11 hodinami

Policie zasahuje na gymnáziu v Litvínově. Škola byla evakuována

Policie v pátek ráno zasahuje na gymnáziu v Litvínově v Ústeckém kraji. Evakuovány byly desítky studentů kvůli násilnému vstupu osoby do budovy. Strážci zákona podezřelého člověka zadrželi.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy