Kultura

Související články:

Juan Gabriel

Zemřel zpěvák Juan Gabriel

Mexiko - Ve věku 66 let zemřel v neděli jeden z nejslavnějších hudebníků v Latinské Americe mexický zpěvák Juan Gabriel. Informovala o tom dnes agentura AP. Autor více než 1500 písní, který prodal přes 40 milionů alb, zemřel na infarkt ve svém domě v Santa Monice v americké Kalifornii den po koncertu v Las Vegas.
Jiří Bartoška v seriálu Mordparta

RECENZE: Mordparta sází na Bartošku, bude to ale stačit na úspěch?

RECENZE - V neděli večer dorazila na televizní obrazovky jedna z novinek televize Prima, kterou si nachystala pro diváky na podzimní sezónu. Kriminální seriál Mordparta popisuje více či méně zamotané detektivní případy a důraz dává i na osobní problémy kriminalistů. Stačí to ale na to, aby se seriál vyšvihl na špičku české produkce?
Mozart a činky? I tak na sebe dbá ctižádostivý hudebník, zde v podání Simona Helberga Rozhovor

Simon Helberg o Florence, klasické hudbě, smíchu a Beatles

Rozhovor - Zpočátku může působit směšně, jeho vysoké, vlezlé chichotání ne každému bude příjemné. Jeho postava se však postupem příběhu o Florence Foster Jenkins mění a nakonec se stává jednou z nejsilnějších opor "královny kraválu".
Růže, ilustrační fotografie

Květinová galerie ozdobí Výstaviště i kostel sv. Jana Křtitele

Kroměříž – Ode dneška až do neděle 28. srpna můžete navštívit již 40. ročník prodejní zahradnické výstavy s názvem Floria Léto 2016. Podtitul Květinová galerie láká včetně květin a rostlin nejrůznějších druhů také na umělecká díla a bohatý doprovodný program.
Tom Hardy nahradil Mela Gibsona ve čtvrtém díle filmu Mad Max.

Jaké filmy přineslo 21. století? Podívejte se na žebříček těch nejlepších podle BBC

Londýn - Existují v dnešní pokročilé době plné filmů nejrůznějších žánrů takové, které můžeme nazývat tou pravou klasikou? Lépe řečeno, co můžeme vlastně nazývat klasikou? Někteří filmoví kritici si dokonce myslí, že v dnešní době už nemůže být natočený film, který by se za pár let dal klasikou nazývat. Redaktoři BBC proto oslovili kulturní odborníky s otázkou jaké filmy 21. století by označili za nelepší. Na základě těchto odpovědí pak vznikl žebříček, který dokazuje, že i v dnešní době se najdou skutečně kvalitní filmy.
Takhle se seřadili ve Veltrusech všichni přítomní, kteří zrovna nebyli před kamerou: zleva Ivan Lupták, Sabina Remundová, David Novotný, Aňa Geislerová, Gabriela Míčová, Ondřej Sokol, Filip Březina, před ním Samuel Budiman, Klára Melíšková, Viktor Tauš, Petr Jarchovský a zcela vpravo režisér Jan Hřebejk

OBRAZEM: Trilogie Zahradnictví se ve Veltrusech přehoupla do druhé poloviny

Veltrusy - V těsném sousedství zámku Veltrusy proběhla v odpoledních hodinách v úterý (23. 8. 2016) tisková konference za přítomnosti nemalého množství herců, které uvidíme v trilogii Zahradnictví. Pod názvy Rodinný přítel, Dezertér a Nápadník se seznámíme během příštího roku s osudy tří rodin. Jak už název napovídá, i zahradnictví v nich budou hrát svou roli. Ve Veltrusech proto vyrostlo Zahradnictví Miloše Pecky - a kdo náhodou procházel kolem tohoto vývěsního štítu a byl znalý místního prostředí, byl asi překvapen zcela novou funkcionalistickou budovou. Jak by ne, když tu vyrostla díky zručnosti filmařů a po dotočení scén zase zmizí. Snímek má v tuto chvíli za sebou 40 natáčecích dnů (35 interiérových) a další čtyři desítky na herce ještě čekají. Bohužel na ne číhá i nebezpečí, což dokazuje případ Martina Fingera, který si dva dny před tiskovkou přetrhl kolenní vaz a štáb tak na něj bude muset čekat. I přes takové patálie by mělo natáčení skončit do prosince letošního roku, pak už se diváci mohou těšit do kina, kde se první díl trilogie objeví 27. dubna 2017.
Hugh Grant coby Claire Bayfield v roli ochránce Florence Fosterové Rozhovor

Božská Florence se blíží do kin: Jak ji vnímal Hugh Grant

Rozhovor - Film o "královně kraválu" Florence Foster Jenkinsové v hlavních rolích s Meryl Streep a Hughem Grantem se pomalu po určitém odkladu blíží do kin. Proto přinášíme našim čtenářům sérii rozhovorů s hlavními představiteli.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy