Bob Dylan potěšil fanoušky další novou skladbou, trvá téměř 17 minut

Americký písničkář Bob Dylan po nedávném překvapivém zveřejnění takřka 17minutové nové písně opět potěšil své fanoušky vydáním další skladby.

Píseň se jmenuje I Contain Multitudes a podobně jako skladba z března Murder Most Foul obsahuje četné historické odkazy, tentokrát na amerického romantického básníka a prozaika Edgara Allana Poea, známou dětskou oběť holokaustu Anne Frankovou, kapelu The Rolling Stones či anglického básníka a malíře Williama Blakea.

I Contain Multitudes a Murder Most Foul, ve které zpívá o událostech, osobnostech a atmosféře 60. let minulého století včetně atentátu na prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, jsou Dylanovy první nové skladby za posledních osm let, poznamenala agentura APA.

Ačkoli je I Contain Multitudes s necelými pěti minutami oproti Murder Most Foul výrazně kratší, na intenzitě, zpěvu i hudbě jí to nijak neubírá. Dylan textem opět podle APA prokázal, že je hoden Nobelovy ceny za literaturu, kterou obdržel v roce 2016.

O tom, kdy a kde byla skladba nahrána, nejsou známé podrobnosti. Deník Los Angeles Times poznamenal, že Dylanův tajnůstkářský přístup jen dokazuje autorovu naprostou spokojenost s postupným vydáváním nových písní bez jakýchkoli fanfár, které by doprovázely představení oficiálního alba. Tím posledním s novými písněmi, které Dylan vydal, byla před osmi lety vysoce hodnocená kolekce s názvem Tempest (Bouře). Po ní následovalo několik nahrávek z převzatého materiálu, které ale fanoušky i kritiky příliš nenadchly.

Poněkud tajnůstkářskému hudebníkovi bude 24. května 79 let a je stále koncertně aktivní, i když jeho turné Never Ending Tour bylo kvůli koronavirové pandemii přerušeno a vystoupení v Japonsku odložena. V červnu má ale turné podle webu bobdylan.com pokračovat v USA, kde je do poloviny července plánováno 25 koncertů.

Související

Bob Dylan

Bob Dylan je nejstarším umělcem v čele britského žebříčku, nové album trhá rekordy

Americký folkrockový písničkář Bob Dylan je v 79 letech nejstarším umělcem, který se kdy dostal s deskou obsahující zcela nové písně do čela britského žebříčku alb. Potvrzuje se tak, že kritiky opěvované Dylanovo 39. album Rough And Rowdy Ways je i mezi posluchači velmi oblíbené. Na paty přitom legendě ověnčené Nobelovou cenou za literaturu či deseti Grammy šlape jiný veterán žánru. Čtyřiasedmdesátiletý Kanaďan Neil Young je v žebříčku druhý s akustickým albem Homegrown.
Bob Dylan

Bob Dylan vydal nové album Rough And Rowdy Ways, od recenzentů sklízí ovace

S převážně nadšenými kritikami se setkalo nejnovější album Boba Dylana Rough And Rowdy Ways, které je jeho první deskou s původními písněmi po osmi letech. Většina recenzentů dává albu, které vychází dnes, plný počet pěti hvězdiček a zdůrazňuje "tvůrčí vitalitu" 79letého nositele Nobelovy ceny za literaturu.

Více souvisejících

Bob Dylan Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy