Legendární Kroos se po konci kariéry loučí s celým Německem. Ve Španělsku se cítí bezpečně

Poté, co německá fotbalová reprezentace skončila své působení na domácím evropském šampionátu, když ve čtvrtfinále nestačila na Španělsko, skončila i kariéra velezkušeného německého reprezentanta Toniho Kroose. Nastala tak v jeho případě logická otázka, co bude dál. Zatím se ví, že překvapivě nebude bydlet a žít v Německu, ale ve Španělsku. Odůvodnil to strachem z nebezpečí pro svou rodinu a děti.

Německo totiž vnímá jako čím dál nebezpečnější zemi, která podle něj nezvládla migraci. „Bylo to prostě příliš nekontrolované. Nezvládl se pozitivní přístup lidí zvenčí, který já na tisíc procent podporuji. Přicházejí k nám a jsou šťastní, ale myslím, že další kroky se podcenily,“ nechal se k tolik diskutované problematice nejen v Německu, ale v celé Evropě posledních let.

V rozhovoru pro podcast německé televize ZDF „Lanz & Precht“ dále porovnával bezpečnost Německa a Španělska pro své děti. „Můžu porovnávat se situací ve Španělsku, kde jsme poslední roky žili. Až bude dceři třeba 13, 14 nebo 15 a sám sebe se zeptám, jestli bych ji nechal po jedenácté hodině večer radši chodit venku samotnou ve Španělsku, nebo nějakém velkém městě v Německu, vyjde mi z toho lépe Španělsko,“ nebral si servítky Kroos, otec desetiletého syna Leona, sedmileté dcery Amelie a pětiletého syna Fina. „Neříkám, že tam (ve Španělsku) se dceři nic nestane, ale budu mít větší pocit bezpečí,“ pokračoval.

Přes všechnu kritiku však nadále svou rodnou zemi považuje za skvělou. „Ale není to stejné jako před deseti lety, když jsme odcházeli,“ dodává ale. Zároveň Německo pochválil za organizaci jak letošního fotbalového Eura, tak i světového šampionátu v roce 2006. Němci podle něj při obou svátcích ukázali, jak jsou přátelským národem vůči návštěvníkům z ciziny. „To je opravdu skvělé,“ řekl.

Samozřejmě, že ne všichni Němci jsou ale přátelští. „Ale tak je to u všech. A když mezi těmito skupinami nedokážete rozlišovat, dostanete se do těžké situace. Pak ovšem tato problematika může Němce dále rozdělovat,“ uvedl dále a chce předcházet tomu, aby se německá společnost nadále rozdělovala. „Základní myšlenka, že se přistěhují lidé, které v naší zemi potřebujeme, je dobrá. Problémy jsou ale všude. Když někdo kritizuje, všichni rychle řeknou, že jde o rasismus. Tato země ale není rasistická,“ zakončil Kroos, jenž během své kariéry získal v dresech Bayernu Mnichov a Realu Madrid třeba pět triumfů v Lize mistrů a celkem čtyři ligové tituly. V dresu německé reprezentace pak získal titul mistra světa v roce 2014. Celkem za svou kariéru zvedl nad hlavu hned 34 velkých trofejí.

Související

Více souvisejících

Toni Kroos (fotbalista) Španělsko Německo Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy