Sáblíková opanovala poosmé Světový pohár a pak ukončila sezónu

Heerenveen - Třemi zlaty z olympijských her ověnčená rychlobruslařka Martina Sáblíková dokázala poosmé triumfovat ve Světovém poháru na dlouhých tratích. A tím pro ní sezóna skončila.

Už před závodem v Nizozemském Heerenveenu byla šance Sáblíkové na zisk titulu velká. Na poslední tříkilometrové trati sezóny šestadvacetileté Češce stačilo páté místo - dojela čtvrtá.

V závodě svěřenkyně trenéra Nováka nestačila pouze na trio Van der Weijdenová, Nautaová a Grafová. V konečném pořadí Světového poháru na dlouhých tratích vyhrála Sáblíková před Němkou Pechsteinovou a druhou ze včerejšího závodu - Nizozemkou Nautaovou.

Osmkrát v řadě se Světový pohár zatím nikomu na dlouhých tratích vyhrát nepovedlo. Český fenomén se tak opět zapsal do historie. Pokolikáté už?

Více úspěchů už v této sezóně rodačka z Nového Města na Moravě nepřidá. Dlouhý a velmi úspěšný ročník kvůli únavě ukončila.

Konečné pořadí Světového poháru na dlouhých tratích (ženy):

1. Sáblíková (ČR)

2. Pechsteinová (SRN)

3. Nautaová (Nizozemsko)

Související

Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Martina Sáblíková

Brusle na hřebík ještě nevěší. Rychlobruslařka Sáblíková pokračuje dál v kariéře

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková ve čtvrtek oznámila své rozhodnutí, že bude nadále pokračovat ve své kariéře a že tak tedy nehodlá ještě končit. Podle svých slov má stále takovou výkonnost, která ji uschopňuje nadále bojovat s těmi nejlepšími. "Zjistila jsem, že moje výkonnost je taková, že ještě mohu bojovat s nejlepšími," uvedla konkrétně Sáblíková.

Více souvisejících

Rychlobruslení Martina Sáblíková Claudia Pechsteinová (rychlobruslařka)

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy