Rio de Janeiro zasáhla po karnevalu bouře, čtyři lidé zemřeli

Rio de Janeiro - Silná bouře, která se v noci na dnešek přehnala přes Rio de Janeiro si vyžádala čtyři mrtvé. Informovala o tom dnes agentura Agencia Brasil. Voda zaplavila ulice i v centru města poblíž slavného fotbalového stadionu Maracana a způsobila problémy v dopravě.

Kromě tří dospělých, kteří zemřeli už v noci při nepříznivém počasí, podlehlo dnes zraněním v místní nemocnici dítě, jehož věk agentura neuvedla. Muž a žena zemřeli v noci, když se zřítila zeď v jejich domě na severu města. Třetí obětí se stal policista, na jehož auto spadl strom.

Bouře udeřila jen den po skončení tradičního karnevalu, který trval několik dnů a kterého se zúčastnil přes milion lidí. Silný vítr vyvracel stromy a poškodil několik domů v chudinské čtvrti.

Bouři doprovázel nebývale silný déšť, který byl podle úřadu starosty nejhorší od roku 1997. Během jedné hodiny spadlo více srážek než obvykle napadne za celý únor.

I v dalších dnech očekávají meteorologové srážky a bouřky, vítr by ale měl postupně slábnout.

Související

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

Více souvisejících

Brazílie Rio de Janeiro Bouře

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy