Žena přežila děsivý útok žraloka, teď už s nimi zase plave v nádrži

Sydney - Devětadvacetiletá Lisa z Austrálie přežila hrozivý útok žraloka! Měla ale obrovské štěstí a život jí zachránila až 16hodinová operace. Ztratila velké množství krve a levou ruku i část obličeje měla roztrhanou na kusy. Ani setkání s predátorem ji ale neodradilo od milovaných vodních sportů.

Australanka Lisa Mondyová prožila hrozný útok žraloka před čtyřmi lety, vypráví o něm ale až dnes. Jela na wakeboardu, po jedné vlně z prkna spadla a plavala zpátky k lodi, když se z vody vynořil bílý žralok. Nejdříve si myslela, že o ni škrtla proplouvající loď, viděla jen záplavy krve.

"Pak mi došlo, co se asi stalo, musel to být žralok. Prokousl mi tepnu na paži a utrhl i část svalu. Dohromady mi přetrhl tři nebo čtyři nervy v mojí ruce," popisuje Lisa děsivý okamžik. Žralok ji také zranil na pravé tváři. "Bylo to jen kousek od tepny na krku," dodala.

Pak ji kamarádi vyzvedli z vody, poskytli první pomoc a na lodi dopravili ke břehu, kde už čekali záchranáři. Sympatická dívka ztratila neuvěřitelných 60 procent krve a život jí zachránili až lékaři, kteří ji operovali dlouhých 16 hodin.

Lisa Mondyová přežila útok žraloka Lisa Mondyová přežila útok žraloka

Dnes už o hrůzném momentě Lisa vypráví s klidem a překvapivě ze svých zranění žraloka neviní. "Je to prostě jedna z těch věcí," říká Australanka neurčitě. Dokonce se teď charitativní činností zasazuje o lepší život ohrožených druhů těchto predátorů.

A co víc - ani setkání s čtyřmetrovým predátorem ji neodradilo od provozování milovaných vodních sportů. Před několika dny také natáčela dokument o přírodě, během něhož vlezla do nádrže plné žraloků! Všímala si jí hlavně jedna žraločí slečna.

"Byl tam jeden moment, kdy jsem jí koukala do očí a připadalo mi, že se zmenšuju před její majestátností. Myslela jsem na to, jak jsem ležela zraněná ve vodě. Úplně mě to na chvíli zmrazilo na místě," prohlásila Lisa, která se asi nebojí ničeho. Účastnila se totiž také talentové soutěže.

Související

Více souvisejících

žraločí útoky Austrálie žraloci

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy