V Afghánistánu se srazily dva autobusy s cisternou, uhořelo 73 cestujících

Kábul - Na hlavním tahu mezi Kábulem a Kandahárem se dnes srazily dva autobusy s cisternou, všechna tři vozidla začala ihned hořet. Zahynulo nejméně 73 lidí. Desítky lidí byly převezeny do nemocnice.

Přes sedmdesát lidí bylo převezeno do nemocnice. Podle guvernéra provincie Ghazní Džavída Salangiho jsou mezi oběťmi i ženy a děti. Podle šéfa dopravního inspektorátu provincie Ghazní byla příčinou srážky neopatrná jízda.

Nicméně silnice v Afghánistánu jsou často ve velmi špatném stavu. Předpisy se navíc dodržují jen velmi špatně. V srpnu 2011 zemřelo po nehodě autobusu 35 lidí a v září 2007 se obětí srážky dvou autobusů stalo 40 osob. Obě tyto nehody se rovněž staly na silnici z Kandaháru do Kábulu.

Dnešní nehoda se zařadí i k nejtragičtějším silničním nehodám v Asii za posledních dvacet let. Podle dostupných údajů se dvě nejhorší nehody autobusů s asi devadesáti oběťmi přihodily v červnu 1999 v jihoindickém státě Karnátaka, kde se přeplněný autobus zřítil do řeky, a v červnu 2004 v jižním Íránu, kde se srazily dva autobusy s cisternou.

Související

Více souvisejících

Afghanistán Dopravní nehody neštěstí

Aktuálně se děje

před 20 minutami

Jannik Sinner

Zemětřesení v mužském tenise na spadnutí? WADA žádá dvouletou stopku pro světovou jedničku Sinnera

Když na letošním březnovém turnaji v rámci série ATP v Indiana Wells nalezli v těle aktuální světové jedničky mezi tenisty Itala Jannika Sinnera anabolický steroid klostebol, bylo jasné, že to od té doby kolem něj nebude jednoduché. Žádný zákaz startů a ani předběžně zastavenou činnost nedostal, což začalo vadit Světové antidopingové agentuře (WADA), která se v tomto případě obrátila na Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne a žádá pro italského tenistu až dvouletý zákaz.

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.

před 5 hodinami

Volby, ilustrační fotografie.

Sečteno. Senátní volby 2024 znají výsledky, úspěch ANO je zřejmý

Česko zná jména nových či staronových senátorů. Úspěch slaví opoziční hnutí ANO, kterému uspělo v prvním či druhém kole voleb celkem osm kandidátů. V Senátu nově usedne například bývalý policista Róbert Šlachta, končí naopak někdejší prezidentský kandidát Marek Hilšer. Volební účast ve druhém kole činila jen 17 a půl procenta.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

Hasan Nasralláh

Šéf Hizballáhu Hasan Nasralláh je mrtev, oznámil Izrael

Izraelská armáda (IDF) v sobotu oznámila, že během pátečních náletů na libanonské hlavní město Bejrút zlikvidovala Hasana Nasralláha, šéfa militantního hnutí Hizballáh. Představitelé Hizballáhu zatím úmrtí nejvyššího vůdce nepotvrdili. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kamala Harrisová

Klíčové státy pro Harrisovou, ukazuje nový průzkum. Rozhodnuto ale není

Do listopadových prezidentských voleb v USA zbývá jen několik týdnů. Podle nejnovějšího průzkumu má viceprezidentka Kamala Harrisová těsný náskok před exprezidentem Donaldem Trumpem v šesti ze sedmi klíčových států, které jsou označovány jako tzv. swing states. V sedmém je souboj vyrovnaný, vyplývá z šetření agentury Bloomberg News a společnosti Morning Consult.

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Izraelci opakovaně útočili na Hizballáh v Bejrútu. Nasralláh může být po smrti

Izraelská armáda v pátek a v noci na sobotu podnikla další sérii úderů na libanonské hlavní město Bejrút. Cílem byly sklady zbraní, továrny na munici a velitelská centra militantního hnutí Hizballáh, tvrdí armáda. Po předchozím útoku na velitelství je nejasný osud vůdce hnutí Hasana Nasralláha. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy