Australan bojoval o život 14měsíčního synka, z karavanu ho odvlekl dingo

Jistý muž v Austrálii zachránil svého 14měsíčního synka, kterého v noci z jejich karavanu odvlekl pes dingo. O této události, která se stala na ostrově Fraser ve státu Queensland, dnes informuje agentura AP.

Rodina spala, když se do jejich karavanu vkradl pes dingo. Rodiče probudil křik a pláč jejich dítěte, zvuky se ale stále vzdalovaly, protože dingo chlapce vlekl pryč. Otec vyběhl ven a musel odehnat několik dalších psů, aby dítě zachránil. Chlapec má dvě hluboké rány na horní části krku a dvě menší poranění na hlavě. Letadlo ho odvezlo do nemocnice.

"Cries were becoming more distant"Dad saves baby from dingo's jaws after the child was dragged away in the nightVia @carey_alexis @newscomauHQ #dingo#fraserisland #Queenslandhttps://t.co/MgLk6ZSkY2

— Marnie O'Neill (@marnieoneill7) 19. dubna 2019

"Nebýt jeho rodičů, kteří rychle zareagovali a zahnali zvířata, měl by pravděpodobně závažnější poranění," řekl letecký záchranář Frank Bertoli. Dodal, že jde o třetí letošní případ, kdy psi dingo na ostrově Fraser napadli dítě. Fraser je největší písečný ostrov světa. Místní úřady upozorňují jeho návštěvníky, aby se psům vyhýbali, nesnažili se upoutat jejich pozornost a nenechávali po sobě jídlo.

BBC připomíná, že zřejmě nejznámější případ útoku dinga se stal v roce 1980, kdy z tábořiště u Uluru, posvátné hory Austrálců, zmizela devítitýdenní holčička. Za její vraždu byla původně odsouzena její matka. Ve vězení strávila tři roky, než byla osvobozena a soud dospěl k závěru, že nemluvně odvlekl pes dingo.

Dingo pochází z jihovýchodní Asie a bývá považován za předchůdce domestikovaných psů.

Související

Čtyřicetiletý Joel Cauchi byl identifikován jako útočník v Bondi Junction.

Policie zná pachatele útoku v Sydney. Trpěl duševní poruchou

Australská policie identifikovala čtyřicetiletého muže, trpícího duševní poruchou, jako pachatele sobotního útoku nožem v nákupním centru Westfield Bondi Junction v Sydney, při kterém přišlo o život nejméně šest lidí. Uvedly to světové agentury s odvoláním na australskou policii. 
Policie Austrálie

Útočník ubodal v Sydney pět lidí. Podle policie mohlo jít o terorismus

Po dnešním útoku nožem v obchodním domě v Sydney zahynulo pět lidí. Několik dalších osob, včetně malého dítěte, utrpělo zranění. Útočník jednal sám a je po smrti. Australská policie, která informovala o této události agenturu Reuters, uvedla, že na místě nenalezla žádné důkazy o motivaci útočníka, ale nevyloučila možnost terorismu.

Více souvisejících

Austrálie Zvířata napadení zvířaty

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy