Brutální rvačka s Araby, přes 40 zraněných. VIDEO pobouřilo muslimské státy

Více než čtyři desítky zraněných, které bylo nutné ošetřit, si vyžádala sobotní rvačka mezi kazašskými a arabskými pracovníky tengizského ropného pole v Kazachstánu. Oznámila to dnes těžařská společnost Tengizchevroil.

Video z útoku na arabské inženýry a dělníky, zkopané, zbité a pokryté krví, vyvolalo podle agentury AP protesty v Libanonu a Jordánsku.

Konflikt podle médií zřejmě vyvolala fotografie Libyjce s kazašskou kolegyní. Kazaši fotografii shledali urážlivou, se sexuálním podtextem. Místní guvernér Nurlan Nogajev během setkání s vedením Tengizchevroil však uvedl, že konflikt vznikl v důsledku rozdílů v pracovních podmínkách mezi zaměstnanci zahraničních dodavatelů a Kazachy.

Tengizchevroil je společný podnik s americkými společnostmi Chevron a ExxonMobil.

Incident vyšetřuje policie. Podle libanonských a jordánských úřadů jsou mezi zraněnými Libanonci, Jordánci a Palestinci. Libanonský premiér Saad Harírí nařídil případ sledovat, podobně učinil jordánský korunní princ.

Agentura AP připomněla rvačku ze září 2017 mezi kazašskými a indickými stavebními dělníky v kazašském hlavním městě Nur-Sultan, dříve známém jako Astana, do které se podle úřadů zapojily tři desítky lidí. Nezávislé zdroje uvádějí, že se rvalo až 700 lidí, kvůli čemuž byly v hlavním městě uzavřeny ulice. Nakonec bylo 61 Indů vyhoštěno z Kazachstánu.

Související

Více souvisejících

kazachstán Násilí jordánsko

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Aktualizováno před 14 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 30 minutami

Aktualizováno před 46 minutami

před 46 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy