Brutálně znásilňovalo 9 mužů mladou Američanku! Manžela svlékli a spoutali

Port Moresby - V Papui-Nové Guineji znásilnil gang mužů Američanku, která tam s manželem přijela v rámci projektu týkajícího se klimatických změn. Informovala o tom místní policie i oběť, kterou dnes citovala agentura AFP. Incident se stal v pátek, jenom několik dní po útoku na Australana a jeho přítelkyni. Muž při něm byl zabit.

Dvaatřicetiletá Američanka byla s manželem a průvodcem na ostrově Karkar. Věnovali se pozorování ptactva a sbírání údajů týkajících se klimatických změn.V pátek je napadlo devět mužů vyzbrojených puškami a noži. Oba muže svlékli a spoutali, ženě ostříhali vlasy, svlékli ji a dvacet minut znásilňovali.

Policie z Port Moresby incident potvrdila, ale nikoho kvůli němu ještě nezatkla. Žena řekla agentuře AFP, že událost ohlásila, aby "pomohla místním ženám v boji proti násilí, jež je na nich pácháno".

Minulý týden zažil něco podobného dvaašedesátiletý Australan Robert Purdy. Byl s filipínskou přítelkyní v Mount Hagenu, což je třetí největší město Papuy-Nové Guineje. Zaútočilo na ně deset mužů, Purdyho zabili a ženu znásilnili.

Premiér Peter O'Neill oba útoky odsoudil a prohlásil, že poškozují celou zemi, protože odrazují investory i turisty.

I v Česku trvale roste počet případů projevů sexuálních úchylek a znásilnění, a to navzdory tomu, že riziko dopadení je u nás relativně vysoké. Vyplývá to z analýzy policejní statistiky za poslední tři roky.

Když se sečtou všechna loňská hlášení trestných činů kvalifikovaných jako znásilnění, zneužívání a pohlavní úchylky, tak v průměru vycházejí více než čtyři takové případy denně, píšou Novinky.cz. Nejenže v meziročním srovnání narostl bezmála o stovku počet znásilnění na 675 v roce 2011, ale očividně jsou na vzestupu právě "ostatní pohlavní úchylky", jak je doslovně eviduje policejní výkaz.

U znásilnění zůstává objasněnost na slušné úrovni, ze 675 případů policie loni dopadla pachatele u 468 a u dalších třiceti dodatečně z předchozích období.

Jedním z nejrozšířenějších a nejnebezpečnějších mýtů ohledně znásilnění je ten, že znásilňuje cizí člověk kdesi v temném průchodu. Opak je však realitou. Ve více než 90 % případů se jedná o znásilnění známým člověkem – sousedem, kamarádem, kolegou z práce, partnerem. Ke znásilnění může dojít na rande s člověkem, kterého teprve poznáváte, při popíjení a povídání s kamarádem, při vyřizování věci se sousedem, ale také v dlouhodobém vztahu.

Jak píše server stopznasilneni.cz, znásilňování se netýká jen žen, ale prakticky kohokoli, tedy i mužů. Muži tvoří až 10 % znásilněných osob. To není málo a toto číslo se ani zdaleka netýká jen znásilňování ve věznici, přestože se o jiných formách znásilnění mužů téměř nehovoří. Právě kvůli naprosté tabuizaci tohoto tématu jen málo mužů o svém znásilnění promluví.

Muži jsou znásilňováni především jinými muži. Jelikož při znásilnění nejde o sex (je zde jen prostředkem ponížení), muže znásilňují muži heterosexuální i homosexuální. Muže však znásilňují i ženy; mohou proti muži použít a obvykle také použijí zbraně či početní přesilu. Z tohoto důvodu bývají znásilnění na mužích často ještě brutálnější. Znásilnění muži prožívají při znásilnění a po něm stejné pocity jako ženy, tedy smrtelný strach, hrůzu, pocit ponížení a hnusu, šok.

Ačkoli se o znásilnění gayů a lesbických žen téměř nemluví, samozřejmě k němu dochází a oni/ony se jako oběti sexuálního násilí musí vyrovnávat se specifickými problémy. Jedním z nich může být pocit viny: Byl/a jsem znásilněn/a za způsob života, který vedu. U žen to souvisí s často opakovaným mýtem, že lesbická žena jenom nepoznala dobrý sex s mužem.

Související

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.
Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

Více souvisejících

Znásilnění Papua Nová Guinea

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy