Allahu Akbar, volalo celé letadlo. Turbulence zranily desítky lidí

Abú Zabí - S mimořádně silnými turbulencemi se museli ve středu potýkat piloti letu z Abú Zabí do indonéské Jakarty, zraněno bylo přes 30 cestujících.

Videa, která natočili cestující, ukazují, že letadlo čelilo velkým otřesům. Automaticky se také uvolnily kyslíkové masky. Aerolinky Etihad ze Spojených arabských emirátů, jejichž stroj se s turbulencemi potýkal, uvedly, že byly poničeny úložné prostory pro kabinová zavazadla nad hlavami pasažérů.

Na záznamech je slyšet sténání raněných i hlasité modlitby. Většina cestujících byla muslimské víry a hlasitě se modlila k Alláhovi.

Zdroj: YouTube

Do nemocnice muselo být převezeno devět cestujících a jeden člen posádky. Zbývajících více než dvacet zraněných ošetřili zdravotníci na letišti.

Zpáteční let stroje do Abú Zabí společnost Etihad zrušila. Letadlo nyní prověřují inspektoři.

Související

Letadla, ilustrační foto

Izrael se údajně připravuje na možnost války. Aerolinky kvůli obavám z konfliktu ruší lety

Izrael chce zasáhnout libanonské militantní hnutí Hizballáh, ale zároveň se snaží zabránit tomu, aby region upadl do totální války. Dnes to uvedl nejmenovaný vysoce postavený zdroj z izraelského ministerstva obrany. Další dva představitelé však uvedli, že Izrael se připravuje na možnost několika dnů bojů. Uvedla to agentura Reuters s tím, že aerolinky kvůli obavám z války ruší lety.

Více souvisejících

letadla, letectví spojené arabské emiráty indonésie

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy