Německu došla trpělivost se sexuálním obtěžováním v bazénech. A zkouší novou strategii

Berlín – Německé regiony kolem Bodamského jezera připravily speciální kampaň, v rámci které chtějí bojovat proti sexuálním útokům ve veřejných bazénech. Pomocí dočasných tetování chtějí úřady na problematiku upozornit. Odmítají však, že by akce měla souvislost s velkým počtem příchozích migrantů.

Nová kampaň reaguje na zvyšující se počet sexuálních útoků v lázních a veřejných bazénech. Toto opatření přichází v době, kdy byl hlášený zvýšený počet útoků ze strany přistěhovalců, úřady ale odmítají, že by byla souvislost mezi kampaní a migranty.

„Modní" a „posilující" nalepovací tetování (foto zde) obsahuje nápis „jasné NE!" a je doplněno andělskými křídly a drápy, cituje server Breitbart z oficiálního vyjádření tvůrců kampaně. Zároveň se na stránkách uvádí, že jde o „dočasné tetování, které je možné použít na kůži a které znamená: Moje tělo patří mě!".

Dočasná tetování mají být rozdávána mezi mladými lidmi spolu s letáky, které obsahují informace o tom, jak se chovat v bazénu. Vše je součástí kampaně „Ne! Já ne!"

Barevné letáky upozorňují, že zatímco „plavání je skvělá zábava", existují „momenty, které nejsou vůbec vtipné a jsou prostě špatné!" Brožura varuje mladé lidi, aby si dávali pozor na osahávání, pokusy o svlékání plavek druhým a natáčení lidí v šatnách.

Veronika Wascher-Göggerleová, která zahájila kampaň, řekla: „Myslím, že mnoho dívek je nejistých. Co je normální každodenní vzájemná interakce a co by nemělo být dovoleno a musí být hlášeno?" Dodala, že u bazénů jsou jasné ilustrace, které by měly napovědět.

Wascher-Göggerleová popřela, že by kampaň byla odpovědí na množící se sexuální útoky v Německu, které mnozí přičítají migrační krizi. „Nejsme si vědomi zvýšení počtu útoků. Ve skutečnosti je to tak, že jsou problémy v každé společnosti, a nelze je ignorovat, ale je třeba je znovu a znovu řešit," vysvětluje Wascher-Göggerleová, tamní komisařka pro otázky žen a rodiny.

Joachim Heuser z Německého asociace koupání také zdůraznil, že neexistuje žádná souvislost mezi touto preventivní kampaní a migrační vlnou. Tvrdil, že v oblasti sexuálních útoků v bazénech nepřišla kvůli migrační vlně žádná změna. Vzhledem k nedostatku zkušeností migrantů s plaváním prý za větší problém považuje otázky týkající se odhadu hloubky vody, přístupu ke správným plavkám a jejich neschopnosti plavat.

Policejní zprávy, které unikly minulý měsíc, odhalily, že došlo k „velkému nárůstu" počtu případů znásilnění a sexuálního zneužívání dětí v německých bazénech. V materiálu také stálo, že „pachatelé jsou z větší části přistěhovalci".

Související

Více souvisejících

Německo Koupaliště Sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy