Cena nápoje hozeného na Farage? Výtržník musí na veřejně prospěšné práce

Muž, který během kampaně před evropskými volbami trefil lídra Strany pro brexit Nigela Farage mléčným koktejlem, musí politikovi zaplatit odškodné a také jej čeká 150 hodin veřejně prospěšných prací. Nařídil to dnes soud na předměstí Newcastlu, kde k incidentu 20. května došlo.

Pachatelem byl 32letý Paul Crowther, kterého tehdy bulvární deník The Sun označil za radikálního zastánce setrvání Británie v Evropské unii. Útočník novinářům řekl, že má právo protestovat proti lidem jako Farage a že "žluč a rasismus", které politik rozsévá, jsou mnohem horší, než "trocha mléčného koktejlu" na jeho oblečení.

Crowtherův obhájce Brian Hegarty počínání svého klienta u soudu popsal jako "moment šílenství". Crowther se přiznal k napadení a podle advokáta svého činu lituje. Soudce mu nicméně nařídil neplacenou práci a uhrazení odškodného ve výši 350 liber (10.000 korun). "Byl to projev nehorázné stupidity," řekl podle zpravodajského webu BBC o koktejlovém útoku obvodní soudce Bernard Begley.

Farage se v květnu stal několikátým britským politikem, který musel v posledních měsících snést sprchu mléčným nápojem. Předtím byli terčem podobného útoku krajně pravicový aktivista Tommy Robinson a Carl Benjamin, který v eurovolbách kandidoval za Stranu nezávislosti Spojeného království (UKIP) dříve vedenou Faragem.

Lídr Strany pro brexit si po incidentu v Newcastlu stěžoval, že kvůli "příliš zradikalizovaným" zastáncům setrvání v EU je pro něj nemožné "dělat normální kampaň". O několik dní později musel při dalším volebním mítinku na poslední chvíli měnit plány, když se u autobusu jeho kampaně objevili tři lidé v kuklách "vyzbrojení" mléčnými koktejly.

Strana pro brexit nicméně ve volbách do Evropského parlamentu jasně v Británii zvítězila. Dokud země EU neopustí, bude mít 29 europoslanců.

Související

Boris Johnson

Dohoda Británie s EU je podle Johnsona dobrá pro celou Evropu

Dohoda o pobrexitových vztazích s Evropskou unií je dobrá pro celou Evropu, řekl dnes britský premiér Boris Johnson. Unie bude spojencem Británie a za dveřmi bude mít prosperující zemi, řekl dnes premiér novinářům po zprávě o dosažení dohody.
Velká Británe: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Lockdown Anglie se může protáhnout do příštího roku, píše The Times

Anglická proticovidová uzávěra by se mohla protáhnout i do příštího roku, pouze přes Vánoce by se opatření mohla krátce rozvolnit. Podle deníku The Times před tím varovali kabinetní ministři. Premiér Boris Johnson omezení vycházení a služeb ohlásil v sobotu s tím, že začnou platit ve čtvrtek.

Více souvisejících

Nigel Farage Policie Velká Británie krimi

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy