Stávka na frankfurtském letišti přitvrdí! Potrvá až do středy

Frankfurt - Zaměstnanci zodpovědní za řazení, navádění a parkování letadel na letišti v německém Frankfurtu nad Mohanem hodlají stávkovat až do středečního rána, aby zvýšili tlak ohledně růstu jejich platů. Informovaly o tom v pondělí agentury AFP a Reuters.

Po dvou dnech výstražných stávek minulý týden, německý odborový svaz pro řízení letového provozu GdF v pondělí uvedl, že třetí kolo stávky původně naplánováné na 24 hodin od 05:00 SEČ v pondělí, má být rozšířeno vzhledem k neústupnosti o provozovateli letiště Fraport na 48 hodin.Fraport uvedl, že v pondělí bylo zrušeno 240 z celkového počtu 1250 letů. "I přes stávku... činnost na letišti ve Frankfurtu funguje na dobré úrovni," uvedla firma Fraport.Zhruba stejný počet bude zrušen i v úterý. Na celkovém počtu letů z letiště má téměř poloviční podíl Lufthansa, která hodlá zrušit přibližně 200 vzletů a přistání.Cestující v letecké dopravě v Německu by tak mohli být výrazněji zasaženi kvůli tomuto sporu o mzdy. Stávka by totiž mohla účinně paralyzovat největší německé letiště a zároveň třetí největší "rozbočovač" v Evropě.V loňském roce frankfurtské letiště odbavilo rekordních 56,44 milionu cestujících, což bylo o 6,5 procenta více než v roce 2010. Frankfurtské letiště je třetí nejvýznamnější v Evropě po londýnském Heathrow a pařížském letišti Charlese de Gaulla, přičemž na něm probíhá denně kolem 1300 letů.

Související

Německo, ilustrační foto Komentář

Německo nevyužilo šanci, kterou dostalo po válce. Zahazuje veškerý pokrok i demokracii

Němci nejen od Evropy dostali po skončení druhé světové války úplně všechno. Pomoc od Spojených států, francouzské odpuštění a obnovení mocenské pozice na mezinárodní scéně. Jedna z největších ekonomik světa ale nedokázala tuto jedinečnou šanci dobře zužitkovat a místo toho dnes čelí výrazné ekonomické krizi, a dokonce hrozícímu nástupu krajní pravice.

Více souvisejících

Německo stávka

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Rusko chce spolupracovat s teroristy? Putin se chystá k ráznému kroku

Ruské úřady brzy oznámí své konečné rozhodnutí o vyškrtnutí afghánského hnutí Taliban ze seznamu teroristických organizací. Tuto informaci v Moskvě sdělil zvláštní představitel ruského prezidenta pro Afghánistán Zamir Kabulov. Uvedl to server Politico.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy