Vinen. Přijde policista za zabití motorkáře o práci?

Příbram - Příbramský okresní soud potrestal podmínkou policistu, který před třemi lety při otáčení služebního auta v Dobříši zavinil smrt mladého motocyklisty. Muž tak nejspíš přijde o práci.

Čerstvý verdikt soudu zní takto: dotyčný musí dva a půl roku sekat latinu, jinak půjde na dva roky do vězení. A navrch tříletý zákaz řízení.

Verdikt je zadostiučiněním pro rodiče dvaadvacetiletého Martina, který v květnu 2012 tragicky zahynul poté, co narazil do policejního passatu. Mladík se sice srážce snažil zabránit položením stroje na silnici, ale ani tak náraz nepřežil.

Krátce po nehodě se ozval svědek, který nebezpečný policejní manévr viděl. Podle jeho tvrzení se policejní VW Passat neotáčel, ale jednoduše vletěl do křižovatky z vedlejší silnice a nedal mladíkovi, který jel po hlavní silnici, přednost.

Soudy se tragickou nehodou zabývaly několikrát - policista byl nejprve osvobozen, krajský soud ale verdikt zrušil a nyní soud vynesl další rozsudek. I ten ovšem není definitivní, stále je tu možnost odvolání.

Tak jako tak už je skoro jisté, že policista, který služební passat řídil, přijde o práci. Osvobozující verdikt totiž už nepřipadá v úvahu bez spousty nových důkazů a pro práci u policie je pochopitelně podmínkou bezúhonnost. Nemluvě o tom, že dopravní policista může bez řidičáku fungovat dost těžko.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody Policie ČR

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vesmírná loď Crew Dragon 2

NASA zahájila záchrannou misi pro posádku Starlineru

Odstartovala mise, která je důležitá pro uvízlou posádku lodi Starliner. Z mysu Canaveral na Floridě v sobotu odstartovala raketa Falcon 9 s lodí Crew Dragon společnosti SpaceX, na jejíž palubě jsou Američan Nick Hague a Rus Alexandr Gorbunov. Cílem je Mezinárodní vesmírná stanice (ISS). O zahájení mise informovala NASA. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Jannik Sinner

Zemětřesení v mužském tenise na spadnutí? WADA žádá dvouletou stopku pro světovou jedničku Sinnera

Když na letošním březnovém turnaji v rámci série ATP v Indiana Wells nalezli v těle aktuální světové jedničky mezi tenisty Itala Jannika Sinnera anabolický steroid klostebol, bylo jasné, že to od té doby kolem něj nebude jednoduché. Žádný zákaz startů a ani předběžně zastavenou činnost nedostal, což začalo vadit Světové antidopingové agentuře (WADA), která se v tomto případě obrátila na Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne a žádá pro italského tenistu až dvouletý zákaz.

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.

včera

Volby, ilustrační fotografie.

Sečteno. Senátní volby 2024 znají výsledky, úspěch ANO je zřejmý

Česko zná jména nových či staronových senátorů. Úspěch slaví opoziční hnutí ANO, kterému uspělo v prvním či druhém kole voleb celkem osm kandidátů. V Senátu nově usedne například bývalý policista Róbert Šlachta, končí naopak někdejší prezidentský kandidát Marek Hilšer. Volební účast ve druhém kole činila jen 17 a půl procenta.

včera

včera

včera

včera

Pavel šel po návratu z USA volit senátora na Litoměřicku

Prezident Petr Pavel v sobotu odevzdal hlas v druhém kole senátních voleb, které probíhá do dnešních 14:00. Pavel připomněl, že se hlasuje v den státního svátku. Občany nabádal, aby se voleb zúčastnili. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy