Tuhý odmítl nařčení z úniku informací. Jde o účelový nátlak Šlachty, tvrdí

Praha – Obvinění o úniku informací při objasňování hospodářské trestné činnosti je jen nátlaková kampaň a nezakládá se na pravdě, tvrdí policejní šéf Tomáš Tuhý.

Tuhý odmítl tvrzení ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), že je podezřelý z úniku informací. Informace pokládá za „nebývalý účelový nátlak" končícího šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty a jeho příznivců, kteří se snaží zvrátit rozhodnutí o reorganizaci policie.

Kritice ze strany ÚOOZ čelí vedení policie od okamžiku, kdy zveřejnilo záměr sloučit útvar s protikorupční policií. Šlachta kvůli tomu rezignoval na svou funkci. Dnešní obvinění Tuhý vnímá jako „druhou vlnu nátlakové kampaně".

Zveřejněné nařčení se ho prý snaží dehonestovat. „O účelovosti svědčí zejména to, že se vedoucí příslušníci ÚOOZ vyjadřují nejdříve sdělovacím prostředkům, což je nelegitimní a velmi manipulativní postup," tvrdí.

Tuhého dnes v České televizi obvinil šéf ostravské pobočky ÚOOZ Jiří Komárek. Ten chce sněmovnímu bezpečnostnímu výboru předložit důkazy, které podle něho svědčí o tom, že policie se nereorganizuje kvůli zkvalitnění práce, ale aby byl odstaven Šlachta. Šlachta pak na výboru hodlá mluvit o možném propojení policie a lidí z kriminálního prostředí.

Ministr vnitra Milan Chovanec k tomu uvedl, že pokud se takové jednání výboru uskuteční, je připraven na něj přijít i s vedením policie. Tuhý zároveň požaduje, aby byli na jednání pozváni i příslušní státní zástupci a pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Související

Tomáš Tuhý

Velvyslanec a bývalý policejní prezident Tuhý čelí podezření, že opisoval v disertační práci

Bývalý policejní prezident a nyní velvyslanec na Slovensku Tomáš Tuhý má v disertační práci velkou část nepřiznaných buď doslovně shodných, nebo mírně poupravených textů ze dvou diplomových a dvou bakalářských prací jiných autorů a z několika článků z internetu, napsal dnes server Seznam Zprávy. Odkazuje na analýzu experta na plagiátorství Jana Macha z Vysoké školy ekonomické (VŠE) v Praze. 
Karel Gott

Karel Gott byl velikánem pro Čechy i Slováky, míní ministryně

Zpěvák Karel Gott byl velikánem pro slovenský i český národ a navždy takovým zůstane. Novinářům to dnes řekla slovenská ministryně kultury Ľubica Laššáková, která zápisem do kondolenční knihy na českém velvyslanectví v Bratislavě vyjádřila soustrast nad Gottovým úmrtím.

Více souvisejících

Tomáš Tuhý (Policie ČR) Robert Šlachta ÚOOZ

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto.

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

včera

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

včera

včera

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy