Dálnici D46 uzavřela nehoda čtyř aut, tvořily se kilometrové kolony

Na zhruba 4,5 hodiny dnes omezila dopravu na D46 u Olšan na Prostějovsku nehoda tří nákladních vozidel a osobního auta. Dopoledne byla dálnice zcela uzavřena, před polednem byl umožněn provoz jedním jízdním pruhem. Nyní je již tah průjezdný bez omezení, řekl v 12:45 ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Kvůli nehodě se v místě vytvořila více než sedmikilometrová kolona na navazující dálnici D35. Okolnosti nehody, při níž byl jeden člověk lehce zraněn, vyšetřuje policie.

Nehoda se stala na 34. kilometru ve směru z Olomouce na Prostějov na hranici Olomoucka a Prostějovska kolem 08:15, dálnice byla zcela uzavřena od 37. po 33. kilometr D46. Před místem nehody se na dálnici D35 od Ostravy ve směru na Brno vytvořila zhruba 7,5kilometrová kolona.

Podle dosavadních informací se jeden z řidičů nákladního vozidla plně nevěnoval řízení. "Usnul a narazil do kolony stojících vozidel, což vyvolalo další reakci," doplnil mluvčí Hejtman.

Na místě podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka zasahovaly tři jednotky hasičů. Asistovaly zdravotníkům a provedly na všech vozidlech nutná bezpečnostní a protipožární opatření. Z aut unikly provozní kapaliny, jednotky je zasypaly sorbentem a následné částečné odstranily z vozovky, informoval ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Nehodu nejvíc odneslo v pořadí první a především druhé nákladní vozidlo, které je podle fotografií z místa havárie zdemolováno. Do těchto nákladních aut zezadu narazil třetí kamion převážející dřevo. Podle informací ČTK šlo o tři polské řidiče nákladních aut.

Související

Ilustrační foto

Kolaps na D46 u Olomouce: Převrátila se cisterna s asfaltem, kolony měřily několik kilometrů

Provoz na dálnici D46 u Olšan ve směru na Olomouc dnes dopoledne na čtyři hodiny zastavila nehoda cisterny s asfaltem, z níž se část nákladu vylila na vozovku. Odpoledne byl zprovozněn zatím jeden jízdní pruh. Při nehodě vznikla škoda za dva miliony korun, nikdo nebyl zraněn. ČTK to řekla mluvčí policie Miluše Zajícová. Policisté apelují na řidiče kvůli zvýšené opatrnosti, v místě události snížili povolenou rychlost na 80 kilometrů v hodině.
Benzinky

Řidič na D46 omylem šlápl na plyn, najel do čerpací stanice

Až v útrobách čerpací stanice skončila jízda pětačtyřicetiletého řidiče na D46 u Prostějova. Řidič tam chtěl odbočit, místo na brzdu však omylem sešlápl plyn. Lekl se vedle jedoucího auta, řekla dnes ČTK mluvčí policie Lenka Vaková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda však přesáhla 1,2 milionu korun.

Více souvisejících

dálnice D46 Dálnice

Aktuálně se děje

před 40 minutami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Důchody v květnu 2025 s jednou drobnou změnou. Peníze vám mohou přijít v jiném termínu

Každoročně státní svátky posouvají výplatní termíny důchodů. Letos poprvé se tak stane v květnu, v jehož úvodu jsou rovnou dva svátky. Kvůli jednomu z nich přijdou některým důchodcům peníze s jednodenním předstihem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy