Česká pošta v krizi, doručení balíků na adresu budou zákazníci čekat marně

Největší doručovatel balíkových zásilek Česká pošta se během letních měsíců nachází v personální krizi. Nezvládá doručování zásilek až do domu a zákazníkům se tak stává, že musí dojít až na pobočku.

Přestože Česká pošta nabízí službu Balík do ruky, díky níž by měla zásilka doputovat až ke dveřím zákazníka, aktuálně se České poště rozvážet zásilky nedaří.

„Do schránky mi rovnou hodili informaci s textem: ‚Výzva k vyzvednutí zásilky, u které nebyl výjimečně vykonán pokus o dodání do místa určeného v adrese z důvodu...‘. Ten důvod ani není uvedený. Objednal jsem si ‘Balík do ruky‘ a dostal jsem ‘Balík na poštu‘ za stejnou cenu,“ uvedl zákazník Radek pro Idnes.cz 

Na pobočce se mu pak dostalo vysvětlení, že má pošta personální problémy a omluvili se mu.

„Cítím se okraden a bez náznaku kompenzace ze strany České pošty. Budu proto vyžadovat rozdíl ceny, byť je zanedbatelný. Z principu. Takto podniká státní podnik – po zdražení zásilek v nedávné době si dovolují nabízet službu i když vědí, že ji nejsou schopni naplnit,“ stěžuje si zákazník. 

„Dnes mi v 8:40 přišla SMS od České Pošty: "Dnes Vám budeme mezi 8-14 hod doručovat zásilku."10:23, SMS od České Pošty: "Nepodařilo se nám doručit Vaši zásilku." A že prej mám balíček vyzvednout na poště. Ještě aby se jim to podařilo doručit, když mi nikdo ani nedá vědět, že tu s tou zásilkou je. Nebo se ode mě snad očekává, že budu celejch těch šest hodin od osmi do dvou postávat na ulici a vyhlížet, až náhodou pojede kolem pošťácký autíčko, aby se to jako podařilo doručit?“ popsal svou zkušenost další zklamaný zákazník na Facebooku.

 „Pokud nebyla zásilka řádně doručena, může adresát podat stížnost. Za prvních letošních šest měsíců si na službu ‘Balík do ruky’ stěžovalo 3 883 klientů a z toho jsme jako oprávněné stížnosti uznali 2 303 podnětů. Což je v celkovém poměru objemu více než patnácti milionů doručovaných balíků versus oprávněných stížností 0,0147 procenta,“ vysvětlil Ivo Vysoudil z Oddělení komunikace České pošty pro Idnes.cz.

Přestože jsou lidé z poštovních služeb zklamaní, tak cestou oficiální reklamace situace řeší jen výjimečně.

Související

Česká pošta, ilustrační fotografie.

Nejen obchody na Velikonoce zavřou. Pošta řekla, kdy a kde bude mít otevřeno

Jen do čtvrtka má člověk jistotu, že si bez problémů zařídí všechno potřebné. Velkým pátkem totiž začne čtyřdenní velikonoční volno. Lidé pak nemohou počítat s tím, že si ve velkých obchodech nakoupí kdykoliv. Na upravenou otevírací dobu během zmíněného období upozorňuje klienty i Česká pošta.
Česká pošta, ilustrační fotografie.

Českou poštu nadále povede Štěpán. Nyní už oficiálně

Novým generálním ředitelem České pošty bude dosavadní pověřený šéf Miroslav Štěpán. Vybral ho ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na základě doporučení výběrové komise jako nejlepšího ze čtyř kandidátů, kteří se přihlásili do výběrového řízení. Nominace bude předložena vládnímu výboru pro personální nominace. 

Více souvisejících

Česká pošta Pošta

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy