ODS narostl hřebínek, ztráta Prahy v senátních volbách ale mrzí

Praha - ODS děkuje občanům a všem kandidátům, kteří se účastnili senátních voleb. Ještě před několika málo týdny nikdo nečekal, že ODS dokáže obhájit 2 ze 3 senátních mandátů. Je to další důkaz toho, že ODS bude i nadále hrát důležitou roli na české politické scéně, řekl po dnešním druhém kole senátních voleb předseda ODS Petr Fiala.

„Děkuji našim kandidátům a voličům, kteří nás v senátních volbách podpořili. Blahopřeji našim novým senátorům - Lumíru Aschenbrennerovi a Jiřímu Burianovi za jejich výbornou práci, která vedla k volebnímu vítězství. Náš výsledek je potvrzením toho, že ODS je pro občany znovu volitelnou stranou, jsme nejsilnější pravicovou stranou a největší opoziční silou v Senátu. Jsme ale teprve na začátku cesty, naším cílem je změnit politiku v této zemi a rozbít politický ‚monopol' levice a populistů," dodal šéf ODS.

"Měli jsme zde (v Praze) výborné kandidáty, myslím, že jsme dosáhli dobrého výsledku, ale bohužel nezvítězili. Já jsem si jist, že to je jenom dočasný trend, že budeme v příštích volbách už v tak dobré kondici, že ve velkých městech a i v tom největším, jako je Praha, budeme znovu vyhrávat," komentoval dále Fiala volební výsledek tiskové konferenci. Ani jeden ze tří pražských mandátů se ve druhém kole nepodařilo ODS obhájit.

Občanští demokraté procházejí krizí a v průzkumech veřejného mínění výjimečně překročili osm procent. Nyní je ale ODS znovu pro občany volitelná, myslí si Fiala. Ve volbách naopak propadla konkurenční TOP 09. ODS vyzvala voliče, aby podpořili kandidáty TOP 09, stejně jako to udělala TOP 09. "Byl bych mnohem raději, kdyby se kandidáti TOP 09 do Senátu dostali, protože potřebujeme oslabit dominanci vlády a dominanci levice i v Senátu. V tomto případě se to nepodařilo," uvedl Fiala.

Související

Více souvisejících

Petr Fiala (ODS) ODS

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

Eva Pavlová a Petr Pavel

První dáma by mohla dostávat peníze od státu. Návrh už je na stole

Eva Pavlová i její nástupkyně či nástupci v roli partnera prezidenta nebo prezidentky si mají z nuly výrazně polepšit. Na stole totiž leží návrh, který by jí a jejím následovnicím přiklepl měsíční náhrady ve výši 95 250 korun na reprezentační údaje. Už přišla i reakce z Pražského hradu. 

včera

Dostihy

Velká pardubická bude i s esy ze zahraničí. Nejslavnější dostih slaví 150 let

Konkrétní podobu dostala startovní listina 134. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou na zámku Karlova koruna v Chlumci nad Cidlinou. Bude na ní šestnáct koní, kterým startovní čísla vylosovali operní pěvkyně Andrea Kalivodová s hrabětem Francescem Kinskym dal Borgo. Zájem startovat v českém dostihu projevil kvartet koní ze zahraničí.

včera

včera

včera

včera

Evropská unie směřuje k ekonomické studené válce s Čínou, varoval Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán varoval před tím, že Evropská unie směřuje k „ekonomické studené válce“ s Čínou v souvislosti s návrhem na uvalení cel na čínské elektromobily. Orbán to uvedl během rozhovoru pro státní rozhlasovou stanici, kde vyjádřil své obavy o negativní dopady tohoto kroku na evropskou ekonomiku a upozornil, že Maďarsko chce zachovat hospodářskou neutralitu a pokračovat v obchodování jak s Čínou, tak se Západem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy