Paroubek takto rozcupoval Babiše a jeho byznys

Praha - Koalice hnutí Ostravak s ČSSD a KSČM v Ostravě už neplatí. Strany vládní koalice nakonec přistoupily k vytvoření obdobné koalice i v Ostravě a podle expremiéra a lídra LEV 21 Jiřího Paroubka nakonec město povedou lidé, kteří s vedením nemají žádné zkušenosti.

V Ostravě zvítězilo hnutí ANO a nejprve to vypadalo, že radnici povede koalice ANO, KSČM a hnutí Ostravak. Jak ale upozorňuje Paroubek, objevily se i takové zprávy, že ANO bude v opozici a Ostravu povede koalice složená z ČSSD, KSČM a hnutí Ostravak. Nyní to vypadá, že vše je opět jinak a na vedení Ostravy se budou podílet hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

"Je dobře, že k nějakému rozhodnutí došlo, ale rozhodně by bylo dobré si v této chvíli připomenout slova a Babiše, který po volbách médiím na otázku „Kde se nebudete chtít s ČSSD spojovat?" odpověděl: „Například v Brně a Ostravě. Tam mají místní organizace sociální demokracie špatnou pověst"," vzpomíná Paroubek.

Domnívá se, že za těch pár dní, které uplynuly od doby, kdy Babiš jednoznačně odmítl vytváření koalice s ČSSD v Ostravě, se pověst ostravské ČSSD náhle stala křišťálově čistou. "Nebo se stalo něco jiného, že A. Babiš už v tomto spojení problém nevidí? Velmi rád bych slyšel na tuto věc také jeho názor..." udeřil Paroubek.

Ostravu tak podle něj povedou lidé, kteří mají pouze minimum zkušeností s řízením města, nebo ti, kteří žádné zkušenosti nemají. "Stejně smutný osud potká i Prahu, kde v městské radě mohl být alespoň jeden člověk, který má s řízením města dlouhodobější zkušenosti. Tím je K. Březina, který byl ale rozhodnutím soudu prakticky diskvalifikován z toho, aby se stal členem rady města zodpovědným za dopravu. A tak v Praze také dopravu bude řídit člověk, který se to bude teprve učit. A je otázkou, zda vůbec bude mít čas, s ohledem na minimální většinu vládnoucí koalice v zastupitelstvu, se tuto odbornost naučit," dodal expremiér.

Maximální výše výdajů na volební kampaně

Paroubek se rovněž domnívá, že určení maximální výše výdajů na volební kampaně je správná cesta. "Tradiční politické strany s omezeným přístupem k finančním zdrojům by měly urychleně podpořit plán B. Sobotky na stanovení limitu na financování volebních kampaní. Zastropování maximálních výdajů na volební kampaně je nepochybně cesta správným směrem, protože ti, kteří přicházejí do politiky ze světa velkých peněz, mají oproti parlamentním politickým stranám jiné a podstatně větší možnosti financování," vysvětluje ve zprávě, kterou obdržel server EuroZprávy.cz, lídr LEV 21.

Následně opět poukazuje na Babiše a tvrdí, že se může stát a již se to děje, že volby bude vyhrávat pouze dobrý marketing, bez toho, aby vítězná strana občanům cokoli konkrétního nabídla v programu. 

"Takto také A. Babiš za dobu trvající jen o něco více než rok investoval do svého politického angažmá několik miliard korun. Nakoupil klíčová česká média, zajistil si analytickou a poradenskou základnu v osobách a firmách. Řádově stovky milionů korun pak vložil do vedení tří volebních kampaní během jednoho roku. Také potenciální kandidát na prezidenta za hnutí ANO J. Hlavatý, šéf královédvorské Juty, má na rozdíl od kandidátů z politického sektoru neomezené kombinované finanční zdroje své a zdroje A. Babiše," rozjel se Paroubek.

Důležité v případě návrhu zákona podle něj budou hodnotící mechanismy a také sankce za neplnění. "Jak třeba zajistit, aby hnutí ANO (resp. A. Babiš) v MfD neposkytovalo samo sobě slevy na inzerci? Bude do posuzovaného finančního limitu započítávána např. celá „obvyklá" cena inzerce? Protože pokud by bylo možno započítat cenu inzerce po provedení třeba 90% slevy, tak by se právě inzerent typu A. Babiše nebo J. Hlavatého dostal do zcela jiné situace nežli kandidáti, kteří nebudou v takovémto konfliktu zájmů," uzavřel Paroubek.

Související

Miloš Zeman

Zeman na protivládní demonstraci v Praze. Zmínil ho i Paroubek

Tisíce lidí dorazily na sobotní protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze a vyslechly si i exprezidenta Miloše Zemana. Jeho hlas zazněl, ačkoliv bývalý prezident je momentálně hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zemana zmínil i jeden z řečníků, konkrétně bývalý premiér Jiří Paroubek. 
Jiří Paroubek

Jiří Paroubek byl zvolen předsedou nové ČSSD

Předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, která používá značku dřívějších sociálních demokratů ČSSD, se dnes stal někdejší premiér a předseda bývalé ČSSD, nyní známé jako SOCDEM, Jiří Paroubek. Zvolili ho delegáti mimořádného stranického sjezdu v Praze.

Více souvisejících

Jiří Paroubek Andrej Babiš Karel Březina

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy