Krnáčová pod palbou: Loutka, neví, co dělá, mistr Yoda, Hvězdné války i Terminátor

Praha - Nová primátorka hlavního města Prahy se den po svém zvolení do čela zastupitelstva začala potýkat s ostrou kritikou. Jedna taková přišla od předsedy pražského regionálního sdružení ODS a zastupitele hlavního města Prahy Filipa Humplíka, který Krnáčovou rozhodně nešetřil.

Humplík je podobně jako Krnáčová fanoušek sci-fi žánru a připomněl, že Krnáčová před volbami prohlašovala, že na pražský magistrát přivede armádu rytířů Jedi a vymýtí z něj veškeré zlo. Její vystoupení na ustavující schůzi Zastupitelstva hlavního města Prahy mu ale spíš než Hvězdné války připomínalo první díl Terminátora, ve kterém Arnold Schwarzenegger s tupým robotickým výrazem pronese za celých 108 minut jen 72 slov.

Politik upozorňuje, že včerejší schůze trvala zhruba 300 minut, ale primátorky kromě přečtení krátkého poděkování po volbě nebylo slyšet souvislou větu. "Stává se, že vládnoucí koalice chce umlčet opozici. Ale to, že vedoucí představitelka hlavního města drží dlouhé hodiny bobříka mlčení je pravděpodobně světový unikát," píše na svém blogu.

Podle svých slov nemá problém s tím, že je Krnáčová Slovenka a perfektní češtinu od ní neočekával, známá postava z Hvězdných válek mistr Yoda totiž také příliš nedbá na gramatickou stavbu věty.

Podobně byl Humplík připraven i na to, že se nová primátorka vymezí oproti minulosti a na minulém vedení Prahy nenechá nit suchou. "Byl jsem připraven na to, že se mi její slova nebudou líbit a nebudu s nimi souhlasit? přiznává na blogu na idnes.

Rovněž by přešel i to, kdyby jen zopakovala mantru Andreje Babiše "Jsem miliardář, všichni se máme špatně a může za to Nečas, Kalousek a Topolánek," cituje Humplík.

Co už ale zastupitel nedokáže přejít je odmítnutí vyjádřit se o své představě o Praze, čímž ho donutila pochybovat. "Pochybuji o tom, že ví, co chce s Prahou v budoucnosti dělat a že má jakoukoli představu o tom, jak by měla Praha vypadat," udeřil Humplík.

Pochybuje také o tom, že Krnáčová "není jen loutkou v rukách někoho v pozadí a že bude v každodenním náročném programu schopna řídit nesourodou koalici ANO, ČSSD, Zelených, lidovců a STAN."

Závěrem také pochybuje, že je Krnáčová opravdu fanouškem Hvězdných válek a její hláška o rytířích Jedi nebyla jen produktem předvolebního marketingu.

"Protože právě v Hvězdných válkách se paradoxně většina zápletek točí kolem jednání Galaktického senátu a projevů jeho zástupců. A svoje záměry v něm nesděloval jen kancléř Palpatine. Těsně předtím, než se prohlásil císařem, zmasakroval rytíře Jedi a z Galaktické republiky udělal Impérium," uzavřel Humplík.

Související

Adriana Krnáčová

Praha se zbaví "chytrých laviček" z dob Krnáčové, stály dva miliony

Pražský magistrát se zbaví desítky tzv. chytrých laviček, které byly instalovány za minulého vedení města pod vládou primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Důvodem jsou vysoké náklady na provoz. Lavičky město bezplatně dá např. radnicím městských částí. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město testovalo deset laviček a zaplatilo za ně téměř dva miliony korun.
Adriana Krnáčová

Babišovi věřila, pak ji zklamal. Krnáčová promluvila o angažmá v hnutí ANO

Bývalá primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová je patrně zklamaná. Původně byla přesvědčená, že ANO je protikorupčním hnutím. Vzápětí se ale setkala s tvrdou realitou. Jakmile odešla z vrcholné politiky, napsala knihu Zpupnost, s jejímž hlavním hrdinou sdílí fakt, že se nechali zlomit ke vstupu do politiky.

Více souvisejících

Adriana Krnáčová Filip Humplík

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy