Krize nekrize, šéfové Lesů si dopřáli rychlá auta

Praha - Vrcholoví manažeři jedné z nevětších státních firem lesy ČR si za veřejné peníze pořídili do limuzín antiradary proti policejním kontrolám. Ve středečním vydání to píše Mf Dnes.

Do služebních limuzín značky Audi firma pořídila z veřejných peněz deset antiradarů, které řidiče včas upozorní na radar či laser. Stání firma za ně zaplatila 135 tisíc korun, píše Mf Dnes. Nákup sedmi limuzín, jimiž jezdí nové vedení generálního ředitele Svatopluka Sýkory, navíc stálo společnost víc, než dosud uváděla - přes osm milionů korun. To vše v době, kdy je krize a firmy šetří se, kde mohou. Také Lesy ČR oznámily, že, propustí asi desetinu z 3500 zaměstnanců.

Nákup je podle Mf Dnes pikantní v tom, že ministerstvo dopravy považuje používání antiradarů za protizákonné. "je to chybné rozhodnutí a budu o tom jednat s ředitele," řekl Mf Dnes ministr Petr Gandalovič (ODS).

Související

lesy

Nechoďte do lesů ani k potokům, varují turisty lesníci a vodohospodáři

Lesníci a vodohospodáři z Lesů ČR zůstávají v pohotovosti až do neděle kvůli extrémnímu počasí. Varují veřejnost před riziky, která přinášejí očekávané intenzivní srážky, zejména sesuvy půdy v svažitých oblastech, náhlé rozvodnění menších potoků a stromy, které mohou být vyvráceny z podmáčené půdy.
Lesy, ilustrační fotografie.

Na zlepšení stavu lesů do roku 2027 půjde 446 milionů Kč, schválila vláda

Na zlepšení životního prostředí v lesích nebo přípravu na změny klimatu a ochranu lesů půjde do roku 2027 jako součást Společné zemědělské politiky EU 446 milionů Kč. V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo zemědělství (MZe), podporu dnes schválila vláda. Peníze budou z evropských zdrojů i státního rozpočtu. 

Více souvisejících

lesy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR

Pražská policie dopadla celosvětově hledaného Čecha. Šel po něm Europol i FBI

Pražští kriminalisté zadrželi Čecha, který podle nich patřil k největším distributorům dětské homosexuální pornografie na světě. Z tohoto důvodu ho hledal americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) i Evropský policejní úřad (Europol). Na webu pražské policie to v úterý napsala mluvčí Kristýna Zelinková.

včera

včera

Válka v Izraeli

Hizballáh je bez vůdce. Izraelská armáda prý zabila i Nasralláhova nástupce

Izraelská armáda v pondělí provedla nálet na libanonskou metropoli Bejrút, během něhož zabila Suhajla Husajna Husajního, šéfa logistického velitelství proiránského militantního hnutí Hizballáh. Informaci potvrdila izraelská armáda v úterý prostřednictvím prohlášení citovaného agenturou Reuters. Ministr obrany Joav Gallant následně uvedl, že vysoký představitel Hizballáhu Hášim Safí ad-Dín, který byl ve frontě nahradit vůdce teroristické skupiny Hasana Nasralláha, byl pravděpodobně také zabit při náletu v Bejrútu .

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Prezident Petr Pavel jmenoval za účasti premiéra dva nové členy vlády Prohlédněte si galerii

Vláda je opět kompletní. Pavel jmenoval dva nové ministry

Prezident Petr Pavel v úterý jmenoval dva nové členy vlády na Pražském hradě. Lukáš Vlček, dosavadní poslanec, převzal ministerstvo průmyslu a obchodu po Josefu Síkelovi, který byl nominován na pozici eurokomisaře. Novým ministrem pro místní rozvoj se stal Petr Kulhánek, který dříve působil jako hejtman Karlovarského kraje a nahrazuje Ivana Bartoše, předsedu Pirátů, který byl odvolán.

včera

včera

Severní Korea (KLDR)

Na Ukrajině zřejmě bojují a umírají i severokorejští vojáci

Severokorejští vojáci pravděpodobně bojují a umírají na Ukrajině po boku ruských vojáků a očekává se, že by KLDR v budoucnu mohla vyslat další jednotky, aby podpořili Rusko v probíhajících bojích. Dnes to uvedl jihokorejský ministr obrany Kim Jong-hjun. Pchjongjang a Moskva prohlubují vojenskou spolupráci od začátku ruské invaze na Ukrajinu. 

včera

Ilustrační foto

Rusko trpí zásadním nedostatkem lidí. Plánuje náhradu vojenské služby

Rusko čelí akutnímu nedostatku pracovních sil ve zbrojním průmyslu, kde podniky hledají desítky tisíc nových zaměstnanců. Vhodných uchazečů je na pracovním trhu málo a hledání specialistů může trvat i měsíce, uvádí BBC. Výroba zbraní v Rusku prudce vzrostla v důsledku války na Ukrajině.

včera

Komunitní energetika. Posune ji nový ministr Vlček zase o kus dál?

Lukáš Vlček, nový ministr průmyslu a obchodu, se dostává ke klíčovým úkolům, jako je dokončení novely energetického zákona a implementace evropské legislativy pro komunitní energetiku. Unie komunitní energetiky vyzdvihuje jeho odborné zkušenosti a zaměřuje se na ochranu spotřebitelů a ekonomickou udržitelnost společenství v rámci tzv. lex OZE III. To naznačuje, že vládní kroky mohou mít významný dopad na rozvoj energetické spolupráce a ochranu uživatelů.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy