Vnitro: Datové schránky si lze přečíst i v internetové kavárně

Praha - Ministerstvo vnitra zavedlo pro uživatele datových schránek novou službu, a to jejich prohlížení mimo osobní počítače. Uživatelé se tak mohou seznámit s obsahem své schránky například v internetové kavárně, řekl v pondělí tiskový mluvčí ministerstva Jiří Reichl

Uvedená služba je určena především těm, kteří se například na dovolené potřebují rychle seznámit s datovou zprávou a nemají přitom k dispozici svůj počítač," vysvětlil Reichl.

Upozornil, že uživatelé sice nemohou datové zprávy vytvářet, ale mohou je stáhnout a vytisknout i s přílohami.

Datové schránky slouží ke komunikaci s orgány veřejné samosprávy, státní moci i mezi těmito orgány vzájemně. Povinně je musí od 1. listopadu 2009 používat právě orgány veřejné moci při komunikaci mezi sebou, vůči právnickým osobám, kterým byla datová schránka zřízena ze zákona, a vůči těm, kterým byla zřízena schránka na základě jejich vlastní žádosti.

Zpráva podaná přes datovou schránku plně nahrazuje doručenou zásilku, a to i do vlastních rukou. Pro fyzické osoby nebo podnikající fyzické osoby je zřízení schránky dobrovolné

Související

Vít Rakušan Komentář

Vnitro na plakátech bojuje s dezinformacemi. Ale co v realitě?

Ministerstvo vnitra pod patronátem Víta Rakušana spustilo informační platformu Nenaletět.cz, která má sloužit pro veřejnost a informovat ji o aktuálních tématech i službách státu. Slovy samotného ministra vnitra má „informovat o tématech, která rezonují veřejným prostorem, a předcházet tak informačnímu šumu a nejasnostem.“ Tahle aktivita se zařazuje bok po boku dalším informačně-vzdělávacím snahám o zvyšování mediální gramotnosti a lepší informovanosti. Propagace formou letáků, tiskovin atd. přijde na nějakých 40 milionů a média si jí záhy zařadila do kolonky „boje proti dezinformacím.“

Více souvisejících

vnitro Datové schránky

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Převáží zbraně mezi Ruskem a KLDR. Loď, na kterou USA uvalily sankce, kotví v čínském přístavu

Čína umožňuje ve svém přístavu kotvit ruské nákladní lodi, na kterou USA uvalily sankce a která zřejmě převáží do Ruska zbraně ze Severní Koreje. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy