Martin Červíček: Koten, Ondráček a do „třetice všeho zlého“ ještě Metnara?

"V pátek si byl pro „požehnání“ u prezidenta poslední z této pozoruhodné trojice – budoucí ministr vnitra – Lubomír Metnar. Co k tomu říci? Tento pán už na ministerstvu vnitra působil pár měsíců jako náměstek (poslušný poskok) ministra Martina Peciny za úřednické vlády a následně "přežil" ještě chvíli u Milana Chovance," píše v komentáři pro EuroZprávy.cz bývalý policejní prezident, zastupitel a 1. náměstkem hejtmana Královéhradeckého kraje za ODS.

Údajně se pro něj premiér rozhodl pro jeho dlouholeté zkušeností v resortu ministerstva vnitra. Klasické politické klišé, které se ovšem na budoucího ministra velmi dobře hodí. Dlouholeté zkušenosti v přejímání názorů druhých a vždy s cílem udržet si přízeň nadřízených jsou jistě tou správnou kvalifikací, pro zachování náklonosti těch, kteří pro něj mají připravenu řadu svých názorů a cílů, jež bude moci naplňovat. Jeho schopnost účelově změnit názor a současně přátelsky hovořit o principech mám ověřenu z vlastní zkušenosti. Opravdu tohle je to, co od ministra vnitra očekáváme?

V jednom rozhovoru se Metnar svěřil, se svou důvěrou v nezávislost policie, ale o postupu vyšetřovatelů v kauze Andreje Babiše a firmy Čapí hnízdo, kde existuje podezření na spáchání dotačního podvodu, má své pochybnosti. Proto postup policie v této kauze prověří. 

Uf... má on  - jako ministr vnitra -  vůbec možnost něco prověřovat? Nebo požádá "svého nezávislého" policejního prezidenta, který prověří postup jeho podřízených v trestní věci nebo snad požádá někoho o něco, k čemu vlastně nemá jedinou kompetencí?! 

Skoro se mi chce pokračovat jeho slovy "mám trošku smíšené pocity“, ale já dodávám "nejen z Vašich vyjádření pane ministře".  

A závěrem ještě jedno úsměvné vyjádření, které by nemělo zůstat úplně bez povšimnutí. Metnar se totiž zasadí o to, aby Česká republika, která je hodnocena jako šestá nejbezpečnější na světě, na tomto místě zůstala, nebo se její pozice dokonce ještě zlepšila. 

Nechám stranou hodnocení názorové obecnosti priorit nového ministra, ale prosím, nemohli bychom se konečně zamyslet nad opravdu vypovídající hodnotou podobných žebříčků bezpečnosti? Protože jinak o Metnarovi a jeho „profesionálním názoru“ budeme muset do budoucna ještě určitě přemýšlet (nebo spíše se nad ním a jeho skutečnou kompetencí zamýšlet?!).

Související

Jan Hamáček

Hamáček nemá informace o uzavírce dalších okresů

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) nemá informace, že by se nyní chystala uzavírka dalších okresů. Vláda by se podle něj měla v pondělí zřejmě zabývat jen povinností nosit respirátory v hromadné dopravě a v obchodech, další opatření ministerstvo zdravotnictví nenavrhuje. Hamáček to dnes řekl v České televizi.
Jan Hamáček

Hejtmani požádají vládu o čtrnáctidenní nouzový stav

Všichni hejtmani se dnes dohodli na tom, že vládu požádají o vyhlášení nouzového stavu. Na twitteru to uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO). Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ČTK sdělil, že hejtmani požádají o nouzový stav na 14 dní. Prioritou bude návrat dětí do škol, změny opatření bude vláda s kraji konzultovat. "Je to (nouzový stav) v daný okamžik jediná cesta, jak zvládnout krizový stav v naší zemi," uvedl Vondrák.

Více souvisejících

Martin Červíček ODS Radek Koten (SPD) Zdeněk Ondráček Lubomír Metnar

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy