Klaus ml. zuří kvůli migrantovi vraždícímu v Německu: Tohle já u nás nechci. To radši...

Poslanec a zakladatel Trikolory Václav Klaus mladší promluvil o vraždě osmiletého chlapce, kterého ve Frankfurtu nad Mohanem shodil do kolejiště čtyřicetiletý Eritrejec. Za žádnou cenu prý nechce žít v zemi, kde se bude on a jeho děti v metru rozhlížet a vyhodnocovat nebezpečí.

Přistěhovalec, který žil i s manželkou a třemi dětmi ve Švýcarsku, čelí obvinění z vraždy a pokusu o další dvě vraždy. V pondělí strčil do kolejiště 40letou ženu a osmiletého chlapce, který incident nepřežil. Kromě toho se pokusil na koleje shodit další 78letou ženu. Motiv jeho činu dosud není znám, mluví se ale o tom, že měl psychické problémy.

Ve Švýcarsku prý byl muž považován za dobrého pracovníka a vzor integrace. Agentura DPA ovšem uvedla, že v životě muže před několika měsíci nastala změna s dalekosáhlými následky. Podle údajů švýcarské policie byl Eritrejec tento týden v psychiatrické péči a od února byl kvůli duševním problémům na nemocenské. Vyšetřovatelé neobjevili náznaky případné radikalizace nebo ideologických motivů pachatele.

Klaus se k věci vrátil na svém facebookovém profilu. „V zemi hned za našimi hranicemi si máte údajně stoupat na nástupišti hodně daleko od vlaku. Protože tam došlo opakovaně k tomu, že 'nově přicházející' strčil 'starousedlíka' pod vlak. Jen tak. Naposledy teď maminku s klukem (8). Kluk zemřel, maminka těžce zraněná,“ shrnul tragikou událost poslanec.

„Představte si, kdyby se to stalo před deseti lety. To by neslezlo z médií měsíc - jeden takhle hrůzný čin - vražda z rozmaru a z nenávisti k naší kultuře. Teď jsme v situaci, kdy to ještě některá česká média zveřejní (jiná už ale tu zprávu ignoruje) a nahání se spíš lidi na sociálních sítích, které to rozzuřilo a nějak se v afektu vyjádřili,“ zlobí se Klaus nad tím, jak je veřejnost o věci informována.

I proto se Klaus důrazně vymezil proti Evropské unii. „Nechci žít v zemi, kde se budu já a moje děti v metru rozhlížet a vyhodnocovat nebezpečí. Za žádnou cenu. To radši budu o polovinu chudší. Budeme jako jedna z mála českých stran proti jakýmkoli ústupkům vůči EU ve věcech migrace, jednotné sociální dávky a podobně. Řada dalších to taky říká, ale všimněte si, jak pak hlasují!!“ dodal ostře Klaus.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. Německo Vražda

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 4 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy