Paroubek chce Škárku do strany, zatím se k sobě "přibližují"

Spálené Poříčí - Předseda národních socialistů Jiří Paroubek se v sobotu zúčastnil ve Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku první ze 14 krajských konferencí strany, které se uskuteční v období od ledna do března. Předsedou krajské organizace NS-LEV 21 pro Plzeňský kraj se stal Roman André z Tachova.

"Nový předseda krajské organizace národních socialistů Roman André je bývalým zastupitelem v Tachově, dříve působil jako člen ČSSD v jeho ústředním výboru," uvedl Jiří Paroubek k osobě nového krajského šéfa národních socialistů v Plzeňském kraji."V současné době máme v Plzeňském kraji necelou stovku členů, což vůbec není špatné, vzhledem k tomu, že ustavující sjezd strany proběhl loni v listopadu. Jsme otevřeni novým lidem, především pak nezávislým starostům, lidem z neziskového sektoru, lidem ze svobodných povolání, jako jsou lékaři, advokáti, umělci, dále pak lidem z akademického prostředí, všechny takto kvalifikované lidi ze všech oblastí Plzeňského kraje v našich řadách rádi uvítáme," uvedl předseda Paroubek.V Plzni podle slov nového krajského předsedy Romana André vznikne během krátké doby krajský sekretariát, kde budou mít zájemci možnost setkat se se vznikajícím programem. "Čekáme na výsledky sociologické analýzy, která má zjistit, jaké největší problémy v kraji považují zdejší obyvatelé za nejpalčivější. Předpokládáme, že na začátku druhého čtvrtletí už budeme mít krajský program pro krajské volby k dispozici, aby o něm mohli voliči diskutovat a my od nich mohli získávat další podněty, " prohlásil André.Předseda Jiří Paroubek nastínil na konferenci ve Spáleném Poříčí budoucí spolupráci s poslancem a bývalým členem Věcí veřejných Jaroslavem Škárkou, který je poslancem za Plzeňský kraj. Paroubek tento týden oznámil, že se mu podařilo získat Škárku pro spolupráci s tím, že by se mohl stát členem jeho strany."Zatím se s panem Škárkou budeme k sobě přibližovat, on si musí nejdříve vyřídit ty záležitosti ohledně korupčního jednání s předsedou Věcí veřejných Vítem Bártou, předpokládám, že ty věci se uzavřou do konce měsíce. Pan Škárka projevil velkou občanskou odvahu, když vystoupil a oznámil, že mělo dojít k pokusu podplácení jeho osoby, my si myslíme, že je potřeba takové lidi vyhledávat a zapojit do politiky," řekl Paroubek. Škárka podle jeho slov do strany vstoupit chce, a jeho poslanecký mandát je pro národní socialisty velmi cenný."Zatím budeme s panem Škárkou spolupracovat na půdě poslanecké sněmovny, já poslance Škárku seznámím s představiteli krajské organizace naší strany, aby to přineslo přínosnou spolupráci pro celý Plzeňský kraj," dodal Jiří Paroubek.

Související

Miloš Zeman

Zeman na protivládní demonstraci v Praze. Zmínil ho i Paroubek

Tisíce lidí dorazily na sobotní protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze a vyslechly si i exprezidenta Miloše Zemana. Jeho hlas zazněl, ačkoliv bývalý prezident je momentálně hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zemana zmínil i jeden z řečníků, konkrétně bývalý premiér Jiří Paroubek. 
Jiří Paroubek

Jiří Paroubek byl zvolen předsedou nové ČSSD

Předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, která používá značku dřívějších sociálních demokratů ČSSD, se dnes stal někdejší premiér a předseda bývalé ČSSD, nyní známé jako SOCDEM, Jiří Paroubek. Zvolili ho delegáti mimořádného stranického sjezdu v Praze.

Více souvisejících

Jiří Paroubek ns - lev 21

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 46 minutami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

Fiala nechápe návrh prokurátora ICC. Je to děsivé a nepřijatelné, vzkázal

Premiér Petr Fiala (ODS) označil návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) vydat zatykač na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua za děsivý a nepřijatelný. Fiala to v pondělí odpoledne napsal na sociální síti X. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy