Kardiochirurg Pirk lituje práce pro neúspěšného Jana Fischera

Praha - Známý kardiochirurg Jan Pirk v prezidentské volbě podporoval Jana Fischera. Poučen z jeho neúspěchu teď Pirk říká, že už se do politiky nikdy plést nebude.

Jan Pirk byl členem Fischerova volebního týmu, tudíž byl jedním z hlavních podporovatelů Fischera. Jenže prezidentské klání mu otevřelo oči.

"Dalo mi to školu, že bych se do politiky neměl montovat," řekl Pirk v rozhovoru pro MF Dnes. Politici se chovají jako obvinění u soudu. Obviněný má právo lhát, vymýšlet si, aby zlepšil svůj obraz v očích soudu a snížil svůj trest. Nejsem připraven se tak chovat," míní Pirk.

Pirkovi zajisté přidávají na starostech dluhy, které po Fischerově monstrózní kampani zbyly. Jedná se přibližně o 8 milionů korun. Nikdy teď pořádně neví, jestli za peníze ručí jen Fischer, nebo zda celý volební tým, tedy včetně Pirka.

Jan Fischer se po volebním neúspěchu zhroutil a následně podpořil Miloše Zemana. Ani to nebylo Pirkovi pochuti. Teď, poučen z krátké politické angažovanosti, již bude jen skvělým lékařem. Jako kardiochirurg pražského IKEMu zachránil desítky životů a zajisté v tom bude pokračovat.

Související

Jan Pirk (Foto: Tomáš Štec)

Senátorem za Prahu 10 bude nově známý kardiochirurg Pirk

Senátorem ve volebním obvodu Praha 10 bude chirurg Jan Pirk (TOP 09). Ve druhém kole senátních voleb získal 60,44 procenta hlasů. Dosavadní senátorka Renata Chmelová (STAN) dostala 39,55 procenta hlasů, a křeslo v horní komoře tak neobhájila. Vyplývá to z výsledku sčítání na www.volby.cz.

Více souvisejících

Jan Pirk Jan Fischer

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy