Klaus má jako pravicový blanický rytíř zachránit ODS, když je straně nejhůř! Myslí si Šťastný

Praha – ODS by měla povolat zpátky svého bývalého předsedu a prezidenta Václava Klause. To by stranu mělo vyvést ze současné krize podle poslance Borise Šťastného, jak uvedl v rozhovoru pro server iDnes.cz.

„Já osobně jsem přesvědčen, že ODS a její vedení, konkrétně výkonná rada, grémium a možná i vedení v jednotlivých regionech a oblastech by se mělo pokusit požádat Václava Klause o návrat do ODS, a to nejméně do pozice čestného předsedy," uvedl Šťastný.

Poslanci ODS, kteří opustili sál při hlasování o důvěře, měli dostat dle serveru lidovky.cz pokyn, aby se postarali brzké předčasné volby, od Tomáše Hrdličky, který má velký vliv na chod ODS. Šťastný dle některých informací patří také mezi politiky úzce napojeny na Hrdličku, přesto považuje opuštění sálu dvěma spolustraníky za prohloubení krize ODS.

Boris Šťastný se spolupodílel v roce 2010 na vytvoření koaliční vlády ODS a ČSSD na pražském magistrátu. Když byla v roce 2011 tato vláda odstraněna a byla vytvořena koalice ODS a TOP 09, označil to za „laciný prodej ODS TOP 09, která si nutně potřebuje ODS ochočit nebo zevnitř rozložit." Tím se poměrně jasně vysvětluje jeho postoj k současnému vedení ODS, které dle něj straně ubližuje, a není tak divu, že chce zpět Klause.

Související

Ilustrační fotografie

V ordinacích nejde jen testovat, pacienty trápí i jiné obtíže. Očkování zvládneme, říkají praktici

Praktičtí lékaři jsou připravení na třetí vlnu koronavirové pandemie, pokud by nastala, a tvrdí, že rovněž organizačně zvládnou celoplošné testování, které má začít od 18. prosince. „Není ale pro nás primární, je třeba si uvědomit, že se musíme věnovat i jiným pacientům, kteří mají i jiné nemoci či obtíže,“ řekl na úterní videokonferenci vědecký sekretář a místopředseda pro zahraniční aktivity Společnosti všeobecného lékařství České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně docent Bohumil Seifert.

Více souvisejících

Boris Šťastný Václav Klaus ODS

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy