Komunistka zesměšňuje Bělobrádka: Je odborník na vše, jen když z toho kouká funkce

Praha – Poslankyně za KSČM Kateřina Konečná zkritizovala KDU-ČSL a snahu lidovců získat Ministerstvo zemědělství. Podle Konečné jim jde jen o dotažení církevních restitucí, k čemuž jim zmíněné ministerstvo dopomůže.

KDU-ČSL usiluje o rezort Ministerstva zemědělství. „Kdyby to nebyli lidovci, asi bychom i uvěřili, že jim jde o jejich voliče, kteří jsou většinou ze zemědělských oblastí republiky, případně, že na tento resort mají dostatek odborníků," uvádí Konečná.

„Jejich předseda Bělobrádek je od voleb odborník téměř na vše a v podstatě by byl schopen zastávat jakoukoliv funkci, hlavně když to bude funkce," myslí si Konečná o vystupování předsedy lidovců, který se nejprve stal předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL, aby se později funkce vzdal, když byl zvolen místopředsedou Poslanecké sněmovny.

Podle Konečné se však lidovci snaží získat uvedený rezort, jen aby získali pod kontrolu Státní pozemkový úřad, který spadá pod Ministerstvo zemědělství. Pozemkový úřad nyní řeší žádosti o vydání majetku v rámci církevních restitucí a je touto agendou přímo zavalen.

Konečná je přesvědčená o tom, že se lidovcům nepodaří posílit řady úředníků: „a tak se budeme moci jen dívat na to, jak nám nenávratně mizí majetek ve vlastnictví státu a poslední překážka, ve formě silného ministra, který bude chtít zbytečnému spěchu zabránit, bude překonána."

Související

Více souvisejících

Kateřina Konečná (poslankyně KSČM) Pavel Bělobrádek

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy