Kdo může za vysokou nezaměstnanost? Komunistka to ví

Praha - Podle poslankyně za KSČM Kateřiny Konečné mohou za vysoký vzrůst nezaměstnanosti pravicové vlády, které tento stav dlouho budovaly. Situace podle není dobrá ani u mladých lidí, které bez praxe nikdo nechce.

"Hrozivá nezaměstnanost. I tak se dají charakterizovat poslední zprávy, kterými žije Česká republika. Pravicové vlády budovaly velmi dlouho potenciální růst tohoto stavu. Bez uzardění a bez přemýšlení o možných dopadech razily heslo „trh a poptávka vše vyřeší". Jak je vidět, není tomu tak," komentuje situaci poslankyně na sociální síti a dodává, že rady personálních agentur obviňující občany z lenosti díky odmítání cestování za prací jsou k ničemu.

"Podnik, který potřebuje pracovníky, nemá ubytovací kapacity a pracovník zase nemá na drahé ubytování. A tak se tento kruh uzavře a lidé končí opět na podpoře. Stejně tak tíživou situaci již zakusili studenti jak středních, tak vysokých škol či vyučení mladí. Nikdo netouží po mladých bez praxe a podnikatelům nenese zaměstnání mladých lidí žádné výhody," přihazuje komunistka.

Neodpustila si ani kritiku na orientaci České republiky: "Je až k nevíře, když tolik vzýváme západ, že se naši vládní politici nepoučí, že stát je posuzován vždy podle toho, jak se stará o své občany," uvádí Konečná s tím, že se zatím nemáme čím chlubit.

Související

Více souvisejících

Kateřina Konečná (poslankyně KSČM) nezaměstnanost / nezaměstnaní KSČM

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy