Babiš se hádal s Piráty. Označil je za největší hrozbu pro ČR a neokomunistickou partu

Ostré kritiky z úst premiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se při dnešních sněmovních interpelacích dostalo Pirátům. Babiš je označil za definitivně největší ohrožení země, promigrantskou neokomunistickou partu, extrémní levici a neomarxisty. Řekl to v odpovědi na interpelaci poslance Pirátů Tomáše Martínka. Martínek se ho ptal, proč kritizuje návrh na zrušení daňového osvobození prodeje cenných papírů.

Tento návrh Piráti prosadili do Sněmovnou schváleného daňového balíčku, který je nyní v Senátu. Martínek mimo jiné řekl, že Babiš o Pirátech šíří dezinformace.

Martínek dnes uvedl, že Babiš na úterní tiskové konferenci útočil na Piráty s podle něj nesmyslnými přirovnáními, které by spíše seděly na spolupracovníka Státní bezpečnosti. "Proč kritizujete návrh, pro který hlasovalo i hnutí ANO. Není to tím, že jste zjistil, že byste sám nemohl uplatnit tu daňovou výjimku a musel začít odvádět také nějaké daně jako fyzická osoba?" ptal se Martínek.

"Já jsem strašně rád, že jste to navrhli. Aspoň víme, o co jde. Vy jste extrémní levice. Vy jste ti neomarxisti, kteří zjišťovali v Praze, jestli náhodou někdo nemá nějaký velký byt, a když má velký, tak ho zdaníme," reagoval Babiš.

Martínek to označil za lež s tím, že Piráti nikdy o velikosti bytů nemluvili. Babiš podle něj šíří dezinformace. Ptal se také, jestli je Německo nebo Rakousko extrémní levice.

Babiš poté citoval různé kritické komentáře z médií a internetu na adresu pirátského návrhu. Piráty nazval mimo jiné fanatiky. "Vy jste největší ohrožení této země. Největší, definitivně. Promigrantská neokomunistická parta podporovaná z Evropského parlamentu," dodal předseda vlády.

Dnešní láteření pana premiéra plné lží bylo skutečně dojemné, člověk by skoro zapomněl, že tu o neomarxismu káže agent komunistické Státní bezpečnosti. Strategie @andrejbabis je jasná: vykreslit konkurenci jako větší nebezpečí než je on sám. Je evidentní, že má strach.

— Ivan Bartoš (@PiratIvanBartos) December 3, 2020

Místopředseda Sněmovny z pirátské strany Vojtěch Pikal, který jednání řídil, upozornil, že by zástupci vlády měli odpovídat na dotazy a držet se tématu.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Česká pirátská strana Tomáš Martínek (Piráti)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy