Dítě v topení, agresivní kočka... Pražští hasiči a strážníci zasahovali u kuriózních případů

Praha - Pražští hasiči a strážníci letos kromě běžných zásahů pomáhali lidem i v neobvyklých a mnohdy kuriózních situacích. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytl mluvčí městské policie Jan Čihák a mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Úctyhodný výkon předvedli záchranáři v Holešovicích, kam byli přivoláni k muži, který visel z okna ve čtvrtém patře. Do zásahu hasičů, kteří k němu slanili ze střechy, visícího nešťastníka drželi za opasek u kalhot. Visícího našli policisté i mladíka, který se zřejmě pod vlivem drog zaklínil ve zdi náplavky nedaleko ulice Dukelských hrdinů. Nahý muž byl zachycený za hlavu ve zdi, špičky nohou měl ve Vltavě. Pomocí lezecké techniky pomáhali v únoru profesionální lezci odvážlivci, který slezl na pilíř Palackého mostu. Zpět se ale už dostat nedokázal. Hasiči jej nezraněného dopravili k břehu na nafukovacím člunu.

V listopadu hasiči zachraňovali vyděšenou osmdesátiletou ženu, která se před vlastní kočkou zavřela na balkoně. Pro pokousanou ženu vylezli po žebříku. Agresivního kocoura odvezla odchytová služba. Šokovaná seniorka skončila v péči lékařů.

Červeného půlmetrového hada chytali hasiči v koupelně v Praze 11, kde ho našla žena po návratu z dovolené. Užovku obojkovou, která zřejmě hledala úkryt před zimou a vlhkem, zase vyndávali z trafostanice v Praze 4.

Doslova po hlavě do kanálu se vydal jeden z hasičů, který zachraňoval kachňátka uvízlá v kanálu v Sokolské ulici. Bez újmy na zdraví zvířete a bez nehody se obešel i odchyt koně, který pobíhal v Řeporyjích.

Na začátku roku vyprošťovali hasiči v Třebonicích dítě z dřevěného domku, v němž si zaklínilo hlavičku. Museli použít pilku.

Související

Hasiči evidují tisíce zásahů v souvislosti s extrémním počasím.

Hasiči jsou v permanenci. Od půlnoci měli přes tisíc výjezdů

Kvůli extrémnímu počasí a povodním jsou ze složek integrovaného záchranného systému nejvíce v permanenci hasiči. Hasičský záchranný sbor na sociální síti informoval, že v pátek zasahoval u více než 2800 událostí. Přes tisíc dalších incidentů řešil od půlnoci do sobotního rána. 

Více souvisejících

Hasiči Policie ČR Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

včera

Trump: Izrael by měl zasáhnout íránská jaderná zařízení

Republikánský kandidát do Bílého domu Donald Trump v pátek řekl, že Izrael by měl zaútočit na íránská jaderná zařízení v reakci na nedávný raketový útok Islámské republiky, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy