Dohra Jílkové: Novinářka se rozepsala se o tom, co bylo po vypnutí kamer. Nestačím zírat, přiznává

Praha – Ve čtvrtečním pořadu Michaely Jílkové Máte slovo se divoce diskutovalo o sexuálním obtěžováním. Jedním z hostů byla i novinářka Markéta Kutilová, který zažila obtěžování na vlastní kůži. Poté, co odešla ze studia, na sociálních sítích prozradila další pikantní detaily z diskuze i ze zákulisí.

Kutilová v pořadu České televizi přiznala, že sexuální obtěžování zažila asi v 25 případech. „Mně se stalo, že muž naproti mě vyndal penis a přede mnou masturboval," uvedla s tím, že nevěděla, jestli ji ten muž neublíží, tak ho nechala dokončit svou činnost.

„Promluvila jsem v pořadu Máte slovo u M. Jílkové o svých zkušenostech se sexuálním obtěžováním. Mám jích od svých 15 let cca 25 /a tím nemyslím sáhnutí na koleno/,“ uvedla na sociálních sítích. Konkrétní příklad, o kterém mluvila ve studiu, prý nebyl jediný.

„Už nebyl čas na další storky - třeba jedu na kole, a předjíždí mě cyklista a zmáčkne mi prso, nebo jdu běhat, skočí na mě muž, povalí mě a začne líbat apod. Jedu s nadřízeným autem a ten se zeptá, zda si může vyndat přirození, když odmítnu, udělá to stejně. atd atd.…“ popisuje novinářka.

Právě z důvodu, že má k tématu co říci, se zapojila do kampaně #metoo. „Chci aby společnost věděla, že se to děje, chci, aby muži věděli, že je to strach a hnus, a chci, aby to obětem ostatní věřili a ony se tak nebály požádat o pomoc,“ uvádí Kutilová.

„Ten problém je hlubší než sáhnutí na nohu. V naší společnosti je bohužel spousta frustrátů, kteří si to dovolí, protože se o tom mlčí. Po skončení pořadu ke mě přišel režisér Adamec a řekl mi, že si za to můžu sama, protože něco vyzařuju,“ napsala novinářka.

Její slova nezůstala bez odezvy. „Ovšem dnes ráno otevřu mail a fb a nestačím zírat: Petr Tomek: 'Jsi jediná na světě, komu se to děje. Jsi pouze trapná blbka Markéto'. Milan Novotný: 'Ty seš kráva, to snad není možné!' Václav Radouš: 'Vy jste notorická kráva, blbá jak kbelík bláta, ani rezatej rám od kola bych si o Vás neopřel',“ citovala některé reakce na své vystoupení Kutilová.

„A pak mi neříkejte, že je tahle naše společnost úplně v pohodě. Já chci jezdit vlakem, chodit běhat, jezdit na kole, beze strachu a chci, aby mohla jednou i moje dcera. Proto je nutné, aby zde nastaly nějaké změny, zejména v myšlení mužů....“ dodává novinářka.

Související

Michaela Jílková v pořadu Máte slovo

"Lidi, vzpamatujte se. Cestujte po Česku," apelovala u Jílkové seniorka

Globální pandemie nového koronaviru zcela ochromila dopravu a tím pádem i cestování a zahraniční dovolené. Více než polovina Čechů se momentálně chystá strávit prázdniny v tuzemsku. Máme ale jistotu, že když si zakoupíme zájezd, ať už v rámci Česka nebo v cizině, tak skutečně odjedeme, a v pořádku se vrátíme? Toto bylo tématem čtvrtečního pořadu Máte slovo Michaely Jílkové.

Více souvisejících

Máte slovo Sexuální obtěžování sexuální zneužívání Jiří Adamec (režisér)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 3 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 3 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

EU se snaží přivést Izrael k rozumu: Izraelské příkazy k evakuaci Rafahu znamenají to nejhorší

Izrael musí upustit od pozemní ofenzívy v Rafahu na jihu Pásma Gazy, prohlásil v pondělí šéf evropské diplomacie Josep Borell. Dodal, že EU a mezinárodní společenství "mohou a musí" jednat, aby takovému scénáři zabránily. Nesouhlas s izraelskou ofenzívou vyjádřila také Paříž, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy