Vysoce postavená úřednice ministerstva obrany najížděla na policistu. Co se stalo?

Praha - Vysoce postavenou úřednici ministerstva obrany obvinila policie z násilí proti úřední osobě. Ředitelka protokolu měla najíždět autem na policistu, který ji nechtěl pustit do zakázané zóny.

Čtyřiadvacátý duben, na pražský hrad přijíždí prezidentské kolony. Provázejí to dopravní omezení a do některých ulic se nesmí.

K Hradu během summitu východního partnerství zamířila i vysoká úřednice ministerstva obrany. Jela si zaběhat do tělocvičny hradní stráže. Dostala se ale jen na křižovatku ulic Jelení a U Brusnice.

"Stála jsem v odbočovacím pruhu a když jsem byla u téhle lampy, tak jsem viděla policistu," sdělila úřednice reportérovi TV Nova.

Ten ukazoval, že dál se nesmí. Povolení neměla a chtěla prý auto otočit. Musela ale ještě popojet kvůli blížícímu se autobusu. Když se pak podívala zpět na policistu, mířil na ni pistolí. "Byla jsem nesmírně šokovaná, nesmírně vystrašená," říká.

Policisté to ale popsali jinak. Prý chtěla s odkazem na svou funkci projet za každou cenu. Na jednoho z nich najela a tlačila ho dva metry před sebou. Proto vytáhl zbraň. Jak se vše skutečně odehrálo by nejspíš odhalily záběry z bezpečnostních kamer. Žádná z těch co jsou na křižovatce, ale nemíří na místo incidentu.

Výsledkem je každopádně obvinění úřednice. Případem se navíc zabývá také generální inspekce bezpečnostních sborů. Údajně i proto, že se někdo snažil ovlivnit vyšetřování v její prospěch. Policie až do vyšetření celého případu nechce poskytovat další informace.

Sdílejte článek

Související

Ministerstvo obrany

NKÚ: Česko není připraveno na krize a mimořádné události, obrana neumí účinně využívat peníze

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) ve své výroční zprávě za loňský rok varuje, že Česko není dostatečně připravené na krize a mimořádné události. Podle NKÚ odpovědné instituce podcenily mnohé události, včetně pandemie covidu-19, a nedostatečně se z nich poučily. Často jen podnikly formální kroky bez zásadních výsledků, což může vést k vážným škodám, plýtvání penězi a ohrožení zdraví obyvatel.

Více souvisejících

ministerstvo obrany Policie ČR

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy