Co dělat po Velikonocích s tolika vejci? 5 rychlých a levných receptů

Praha - Co udělat po Velikonocích s tolika vykoledovanými kraslicemi, když nechcete celý týden jíst klasickou pomazánku? Připravili jsme pro vás pět receptů, které jsou rychlé a především levné. Co udělat po Velikonocích.

Přemýšlíte, co udělat s pondělní kupou vajec? Vybrali jsme několik receptů, které jsou rychlé na přípravu a nebudou vás stát moc peněz.

Jsou navíc zdravá. Vejce mají velice vysokou výživovou hodnotu. Žloutek společně s bílkem obsahují velice kvalitní bílkoviny. Cholesterol a vejce jsou věčné téma. Pokud vám doktor doporučil si svůj cholesterol hlídat, vejce omezovat nemusíte. Obsahují v sobě totiž pouze jeho zanedbatelné množství. To v másle a uzeninách je cholesterolu mnohem více. Zajímavé je, že jeden žloutek má stejnou energetickou hodnotu jako čtyři bílky.

Vejce s křenovým máslem

Na recept potřebujete: 2 vejce natvrdo, křenové máslo, červenou papriku, snítku pažitky

Do másla vmícháme nadrobno nakrájenou papriku a nasekanou pažitku, podle chuti můžeme osolit či opepřit. Důkladně vyšleháme do pěny. Vejce podélně rozpůlíme a pomocí cukrářského sáčku na něho naneseme pěnu. Ozdobit můžeme opět pažitkou.

Salát s tuňákem a vejcem

Na recept potřebujete: Ledový salát, 150 g tuňáka v oleji, 4 vejce natvrdo, malou cibuli, 4 cherry rajčata, 2 ředkvičky. Do salátu patří dresink, na který je třeba med, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř

Salát omyjte a natrhejte (nekrájet!). Přidejte vejce nakrájená na čtvrtky, tuňáka, kolečka cibule, rajčátka, ředkvičky na plátky. Opatrně promíchejte s dresinkem.

Vaječná pomazánka s bylinkami

Na recept potřebujete: 4 vejce natvrdo, 200 g sýru typu lučina, jarní cibulku, sůl, pepř, pažitka, lžíci plnotučné hořčice

Vejce najemno nastrouhejte, smíchejte se sýrem. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou pažitku, lžíci hořčice a promíchejte. podle chuti přidejte sůl a pepř. Podávejte s pečivem.

Dietní salát

Na recept potřebujete: 2 vejce natvrdo, 4 uvařené brambory, hrst salátu rukola, 4 cherry rajčátka, lžíci olivového oleje, lžíci citrónové šťávy

Brambory nakrájejte na čtvrtky, vejce na osminky. Přidejte nakrájená rajčátka, omytý salát a smíchejte s olejem a citrónovou šťávou. Podle chuti osolte.

Pštrosí vejce

Na recept potřebujete: 6 vajec (z toho 4 uvařená natvrdo), 500 g mletého masa, sůl, strouhanku, olej na smažení

Mleté maso osolte a smíchejte se dvěma syrovými vejci. Podle potřeby přidávejte strouhanku a vytvořte pevné těsto. Vytvořte čtyři placky, doprostřed nich vložte celé vejce natvrdo a zabalte. "karbanátek" obalte jemně ve strouhance a smažte na rozpáleném oleji. Podávejte například se salátem.

Související

Tradiční dušičkové sladkosti? Pečivo ve tvaru kostí, rakvičky se šlehačkou nebo žloutkové věnečky

Tradiční dušičkové sladkosti? Pečivo ve tvaru kostí, rakvičky se šlehačkou nebo žloutkové věnečky

Ke slavnostem spojeným s uctíváním zemřelých předků vždy patřilo nějaké specifické občerstvení, zejména to sladké. Již staří Keltové si dávali sladká jablka. V anglosaských zemích se o Halloweenu obdarovávají koledníci bonbony, čokoládou a jinými cukrovinkami, které znázorňují kostlivce, lebky nebo třeba duchy. Také u nás bývalo dříve zvykem na Dušičky péct speciální sladké pečivo ve tvaru kostí, později se typickým dušičkovým pohoštěním staly rakvičky se šlehačkou nebo žloutkové věnečky.

Více souvisejících

recepty, vaření Velikonoce

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 33 minutami

před 42 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy