Policii se přišel udat vrah z tramvaje číslo 17. Tížilo ho svědomí

Praha - Policii se v úterý přihlásil muž, který tvrdí, že v únoru 2014 zastřelil ženu v pražské tramvaji číslo 17. Uvedla to dnes Mladá fronta Dnes (MfD), podle které měla vražda loupežný motiv. Státní zástupkyně serveru zadržení podezřelého muže potvrdila.

Žena byla v tramvaji číslo 17 zastřelena 13. února 2014. Loni v listopadu policie oznámila, že se jí podařilo vypátrat důležitého svědka, jeho výpověď ale kriminalisty k vrahovi nepřivedla.

V úterý se ale podle MfD dostavil na policejní služebnu muž, který o sobě tvrdí, že je pachatelem, a policistům odevzdal pistoli. Vražda měla loupežný motiv a muž se policii udal proto, že ho tížilo svědomí, uvedla MfD. Mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová potvrdila, že byl zadržen podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané v tramvaji. Další podrobnosti nesdělila.

Související

Policie pátrá po pachateli vraždy v Jevíčku. (5.6.2024) Prohlédněte si galerii

Vražda v Jevíčku: Policie v Brně dopadla podezřelého

Policie ve středu odpoledne dopadla v Brně muže, který je podezřelý z úterní vraždy ženy v Jevíčku na Svitavsku v Pardubickém kraji. Do pátrání po hledané osobě se od včerejšího večera zapojily desítky policistů.

Více souvisejících

Vražda krimi Tramvaje

Aktuálně se děje

před 37 minutami

Peter Pellegrini je novým slovenským prezidentem.

Slovensko má nového prezidenta. Pellegrini složil slib a ujal se funkce

Slovensko má nového prezidenta. Peter Pellegrini v sobotu po poledni během slavnostní schůze parlamentu v budově Slovenské filharmonie v Bratislavě složil slib do rukou předsedy ústavního soudu a ujal se funkce, ve které nahradil končící prezidentku Zuzanu Čaputovou. Program inaugurace bude pokračovat v odpoledních hodinách. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Bude von der Leyenová nadále v čele EK? Frakcím vadí jedna věc

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová si musí spočítat, koho v Evropském parlamentu požádá o podporu v jejím úsilí o obhajobu postu. Její domovská Evropská lidová strana ji jistě podpoří, socialisté ale mohou z této podpory ustoupit. Leyenové totiž nevadí spolupráce s pravicovou italskou premiérkou Giorgií Meloniovou, což je pro levicové S&D zcela logicky nemyslitelné. Variantou tak je podpora Zelených, programy EPP a této frakce ale nemohou být odlišnější. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj přirovnal Putina k Hitlerovi

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek odmítl podmínky ruského prezidenta Vladimira Putina pro okamžité příměří a zahájení jednání o ukončení války na Ukrajině. Tyto podmínky označil za ultimáta a přirovnal Putinovy návrhy k politice nacistického vůdce Adolfa Hitlera, uvedl server Ukrajinska pravda.

včera

včera

Návštěva Jense Stoltenberga u Zelenského v Kyjevě (29. dubna 2024).

Stoltenberg se vysmál Putinovu návrhu na mír. Podle Kyjeva je absurdní

Ukrajina označila podmínky pro ukončení války, které v pátek představil ruský prezident Vladimir Putin, za absurdní. Podle Ukrajiny se Putin snaží zavádět mezinárodní společenství a oslabovat skutečné diplomatické úsilí zaměřené na dosažení míru, uvedl server Ukrajinska pravda.

včera

EU

Kormidlo zelené politiky EU se neotočí, míní expertka. Nové složení EP ale zřejmě způsobí složitější schvalovací proces

Volby do Evropského parlamentu zasadily nepříjemnou ránu frakci Zelených. Ti oproti volbám z roku 2019 ztratili 18 křesel, letos dosáhli pouze na zisk celkových 7,4 % a 53 mandátů. Expertka na politiku Evropské unie Veronika Velička Zapletalová z Masarykovy univerzity v Brně pro EuroZprávy.cz ale vysvětlila, že ústředním bodem ve schvalovacím procesu je koalice Evropské lidové strany (EPP) a Socialistů a demokratů (S&D)., „Pro Evropskou unii je po technické stránce reálné být do roku 2050 neutrální,“ uvedla. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

S teroristickými hrozbami se nyní můžeme setkávat častěji, řekl poslanec Exner pro EZ. Nyní žádné nebezpečí nehrozí

Česká republika momentálně nečelí hrozbě teroristického útoku. Pro EuroZprávy.cz to potvrdil místopředseda Výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Martin Exner. Podle něj se Česko s podobnými hrozbami od výbuchu muničního skladu ve Vrběticích nesetkalo. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy