Vánoční strom na Staroměstské náměstí v Praze bude z Křivoklátska

Praha - Vánoční strom na Staroměstském náměstí bude letos z Roztok u Křivoklátu. Je vysoký 24 metrů a roste na volném prostranství u řeky Berounky.

Tip dal muž, jenž návrhy na jehličnany, které mají před Vánoci zdobit Staroměstské náměstí, pravidelně posílá. Smrk čeká ještě dendrologické vyšetření.

"Roste na volném prostranství u řeky Berounky, takže je rovnoměrně zavětvený, a jeho majitel ho potřebuje odstranit, protože začal sahat do drátů vysokého napětí," řekl Petr Honzák, provozní ředitel společnosti Taiko, která trhy na Staroměstském náměstí pořádá.

Smrk bude pokácen v neděli 26. listopadu. V noci z 27. na 28. listopadu ho organizátoři postaví na Staroměstském náměstí. Slavnostní rozsvícení je plánováno na sobotu 2. prosince.

Související

Vánoční trhy v Praze Komentář

Vánoční nákupní horečka se blíží. A není to jedno, když Česko boduje ve světové konkurenci?

Možná, že máte také a svém „smártfounu“ či pracovním počítači nastavený automatický odpočet dnů, které zbývají do letošních Vánoc. A pokud jste si ještě nevšimly, letos tak nějak možná „pomaleji“ se rozjíždějící reklamní kampaně na vánoční nákupy, pak vězte, že ani ne za padesát dní je to tu. Dozajista je tu tak doba, kdy se začne objevovat řada tradičních přehledů, rozvah a analýz o tom, kolik lidé nejen v Česku utratí za dárky. Tak jaké to letos bude?

Více souvisejících

Staroměstské náměstí Vánoce Praha

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy