Jágr se brání kritice: Lidi dokážou svinstva, propagoval jsem hokej jako Gretzky

Legendární hokejista Jaromír Jágr zareagoval pro Blesk na kritiku, kterou si vysloužil za návštěvu Číny po boku prezidenta Miloše Zemana. Lidé podle jeho slov dokážou psát svinstva, on šel v asijské zemi ve šlépějích nejslavnějšího hokejového hráče Wayne Gretzkyho, který v Číně rovněž propagoval hokej.

Hokejista Jaromír Jágr byl členem delegace prezidenta Miloše Zemana na návštěvě Číny. Už včera jsme informovali o tom, že legendární „osmašedesátka“ si za to na sociálních sítích vysloužila velkou kritiku, mimo jiné třeba od bývalého stálého zpravodaje ČT v Číně Tomáše Etzlera. Reakce sportovce na sebe nenechala dlouho čekat.

„Lidi dokážou psát veliký svinstva, takže tady tohle jde mimo mě,“ začal Jágr svou odpověď pro Blesk. Zjistil prý, že komentáře pod články jsou největší zlo, a ptal se, co vlastně lidem tak vadilo. „Ty špatné komentáře jsou k tomu, že jsem jel do Číny, nebo jen kvůli tomu, že jsem jel s prezidentem Zemanem?“

Jágr si nemyslí, že udělal něco špatného. „Já tam jel jako sportovec,“ vysvětluje svůj postoj. Do Číny jel podle svých slov propagovat hokej, což v minulosti několikrát udělal i nejslavnější hráč hokejové historie Wayne Gretzky. „Je zajímavé, že když tam byl Gretzky, tak je to všechno pozitivní a skvělé, že tam jel. A u nás je to naopak,“ povzdechl si.

Podle kladenského hokejisty spustil nebývalou vlnu kritiky „nějaký názor nějakého novináře“. Jágr konstatuje, že média mají prsty ve špatné náladě. „Vy dokážete změnit náladu v téhle zemi. Ti lidi za vámi jdou a čtou to. Záleží opravdu na vás a hodně na vás. Vezměte zodpovědnost do svých rukou a udělejte tenhle svět lepší,“ vzkázal novinářům.

Jaromír Jágr, vyznávající pravoslaví, ve vodách zahraniční politiky zatím možná trochu tone. Ale zdá se, že Vratislav Mynář bude jeho bezpečný vor. pic.twitter.com/qC3qgFYWQb

— KTweetuje (@KTweetuje) 29. dubna 2019

Vyjádřil se také k tomu, proč se fotil s kontroverzními osobnostmi, např. s kancléřem prezidenta Vratislavem Mynářem. „Já se fotím se všemi lidmi, protože jednou jsem byl odmítnutý od někoho, koho jsem ohromně respektoval. Od té doby jsem si řekl, že se s každým budu rád fotit,“ řekl Jágr Blesku.

Míra zla v Česku ho po návratu z Ameriky, odkud přijel podle vlastních slov „zaslepený“, nemile překvapila. „Já to nesnáším, snažím se tomu vyvarovat a nikoho nesoudím. Když člověk někoho soudí, tak pak bude daleko větší mírou souzený,“ myslí si hokejista, který to teď poznal na vlastní kůži.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Čína hokej

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy