Jedinečný festival představí pohled studentů na 30 let svobody

Důležitou kulturní událostí pro všechny, kteří mají rádi mladé umění a neotřelé nápady tvůrců nastupující generace, je tradiční přehlídka tvorby studentů školy Michael, tentokrát s námětem 30 let svobody. FestMichael slaví jubileum, již podesáté obohatí nabídku kulturních akcí metropole a originálním slavnostním způsobem oživí její veřejný prostor. Program bude zpestřen vystoupením Street dance a zábavnou barmanskou show.

I letos bude pod širým nebem v samém centru Prahy na náměstí Míru k vidění tvorba studentů grafiky, designu interiéru a fotografie. V proslulém kině Lucerna se publiku představí výsledky práce budoucích profesionálních filmařů – režisérů, produkčních, kameramanů, střihačů, scenáristů, odborníků na postprodukční úpravy.

Úvodní část akce proběhne 12. 6. 2019 v kině Lucerna, kde v 13.30 hodin začíná projekce krátkometrážních snímků studentů oboru Filmová tvorba. V 17 hodin pokračuje festival na náměstí Míru vernisáží prací studentů oborů Grafický design, Fotografická tvorba a Design interiéru.

Slavnostní zahájení bude spojeno s předáváním cen a sponzorských darů studentům vybraným na základě hodnocení pedagogů i hlasování návštěvníků. Vystavené práce je možno zhlédnout do 10. 7. 2019 na prostranství před kostelem sv. Ludmily a v přilehlém parku. Zároveň bude výběr prací k vidění i v Galerii Michael, Rašínovo nábřeží 383/58, Praha 2, v termínu 13. 6.–25. 6. 2019.

Přehlídku FestMichael po organizační i koncepčně-tvůrčí stránce připravují především sami studenti. Vytvářejí rovněž vizuální styl projektu, včetně loga či znělky. Akci finančně podporují sponzoři a škola Michael, která rovněž zajišťuje účast známých osobností – uměleckých garantů projektu a členů odborné poroty. V letošním roce se v této roli představí scenáristka a spisovatelka Halina Pawlowská, režisér Radim Špaček, grafický designér Pavel Šťastný, fotografka Alena Jungrová, produktová designérka Lucie Horáková.

Záštitu nad projektem FestMichael 2019 převzal Magistrát hl. m. Prahy, jmenovitě MgA. Hana Třeštíková, radní hlavního města Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu, Jan Wolf, zastupitel hlavního města Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu, Mgr. Jana Černochová, starostka městské části Praha 2, Ing. Jaroslav Šolc, místostarosta městské části Praha 2.

Celá akce se každoročně setkává s nadšenou odezvou diváků, kteří často bývají překvapeni uměleckou úrovní a názorovou originalitou představených děl. Týká se to všech prezentovaných oborů – Grafického designu, Fotografické tvorby, Filmové tvorby i Designu interiéru.

Související

Vernisáž na náměstí Míru.

Přehlídka studentské tvorby FESTMICHAEL opět oživí kulturní život metropole

Důležitá zpráva pro všechny, kteří mají rádi mladé umění a originální nápady tvůrců nastupující generace. I letos se uskuteční tradiční přehlídka tvorby studentů školy Michael – Střední školy a Vyšší odborné školy reklamní a umělecké tvorby, s.r.o. FestMichael již podvanácté obohatí nabídku kulturních akcí metropole a originálním způsobem oživí její veřejný prostor.

Více souvisejících

FestMichael Listopad 1989 kultura

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy