Další hnusy v obchodech: Sliz, plíseň, pesticidy. Podívejte se kde

Praha - Těmhle paprikám z Penny Marketu se pořádným obloukem vyhněte, jsou totiž plné pesticidů a mohou tak být nebezpečné! To ale není jediná potravina, která je na černé listině na webu Potravinynapranýři.cz. Podívejte se, co vám může ještě ublížit.

Papriky plné pesticidů, plesnivé olomoucké tvarůžky, zkažené párky, či saláty s listerií. To byly "pochoutky", které se nám snažili prodat obchodníci napříč republikou.

Nebezpečné potraviny:

Penny Market: Paprika červená špičatá 500 gProdejna: Penny Market s. r. o., Josefa Fouska 2643, LounyZemě původu: MarokoŠarže: L 1001Datum odběru vzorku: 6. 3. 2013

"V paprikách byl překročen maximální limit reziduí pesticidů dicofol a tetradifon," uvádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce na svém webu Potravinynapranýři.cz.

NORMA: Olomoucké tvarůžky maléProdejna: NORMA,k. s., Husova 2908, ŽatecZemě původu: ČeskoŠarže: L 029 232Datum odběru vzorku: 19. 4. 2013

"U všech hodnocených balení byl zjištěn zápach po plísni netypický pro danou potravinu. U části hodnocených balení pak byla zjištěna bílá a zelenobílá plíseň viditelná pouhým okem. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Výrobek neměl prošlé datum minimální trvanlivosti," upřesnili inspektoři zařazení výrobku na černou listinu potravin.

Jindřiška Hajkrová: Jemné párky drůbežíProdejna: Jindřiška Hajkrová, Raková u Konice 34Země původu: PolskoŠarže: 306800000Datum odběru vzorku: 15. 4. 2013

"Povrch výrobku byl oslizlý a lepkavý, výrobek měl nakyslý zápach po kažení, netypický pro danou potravinu. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování. Výrobek měl prošlé datum použitelnosti," píše se na webu Potravinynapranýři.cz.

Verner Kotula: Pařížský salát a Šunkový závitek v aspikuProdejna: Verner Kotula, Polní 13, OpavaZemě původu: ČeskoŠarže: DP 23-03-2013Datum odběr vzorku: 14. 3. 2013

"Ve výrobku byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Listeria monocytogenes," uvedli inspektoři.

Falšované potraviny

LEMON TEA: Mix "Karo" směs sušenekProdejna: LEMON TEA spol. s r. o., Údolní 589/18, OstravaZemě původu: PolskoŠarže: 10656/38Datum odběru vzorku: 4. 3. 2013

Ve výrobku byla zjištěna přítomnost alergenu - arašídů v množství značně vyšším než pouze stopovém, což neodpovídá deklaraci na obale: "může obsahovat stopy arašídů".

Kaufland: VysočinaProdejna: Kaufland Česká republika v. o. s., Leštinská 2/2336, ZábřehZemě původu: ČeskoŠarže: L:031906Datum odběru vzorku: 26. 3. 2013

"Ve výrobku byl zjištěn nižší obsah čisté svalové bílkoviny, než připouští příslušný právní předpis," uvádí inspektoři na webu Potravinynapranýři.cz.

Nejakostní potraviny

AYGE: Elvan Jelaxy WatermelonProdejna: AYGE s. r. o., Zahradní 2/173, PlzeňZemě původu: TureckoŠarže: P161821Datum odběru vzorku: 15. 1. 2013

Ve výrobku bylo zjištěno barvivo allura červeň AC, které nebylo uvedeno ve složení na obale výrobku.

Kaufland: Delikátní pečená šunkaProdejna: Kaufland Česká republika v. o. s., Leštinská 2/2336, ZábřehZemě původu: NěmeckoŠarže: L:343012Datum odběru vzorku: 26. 3. 2013

"Ve výrobku bylo zjištěno více tuku, než výrobce udává na obale výrobku," píše se na Potravinynapranýři.cz.

Související

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

Více souvisejících

Obchody potraviny jídlo

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 8 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 13 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 13 hodinami

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy