Škoda Auto vydělala jako ještě nikdy. Každý den inkasovala 50 milionů

Mladá Boleslav - Škoda pokračuje ve vysokém tempu. V roce 2014 dodala automobilka poprvé ve své 120leté historii svým zákazníkům na celém světě více než 1 milion vozů. Prodeje vzrostly o 12,7 procenta na 1 037 200 vozů (2013: 920 800), podíl značky Škoda na světovém trhu vzrostl na 1,4 procenta (2013: 1,3 procenta). Nových rekordních hodnot dosáhly i finanční výsledky společnosti: tržby vzrostly o 13,9 procenta na 11,8 miliard eur (2013: 10,3 miliard eur) a provozní výsledek o 56,5 procent na 817 milionů eur (2013: 522 milionů eur).

V roce 2015 plánuje Škoda dále růst s novými modely. Dosavadním vrcholem modelové ofenzívy je nová Škoda Superb, která svým výrazným designem a využitím technologie MQB představuje počátek nové éry značky Škoda.

„Rok 2014 byl dalším dobrým rokem pro značku Škoda," říká předseda představenstva společnosti Škoda Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Překročením hranice 1 milionu prodaných vozů za jeden rok jsme se s naší moderní modelovou paletou na světovém trhu trvale etablovali mezi velkými výrobci automobilů. Na těchto základech bude Škoda stavět a důsledně pokračovat v růstové strategii," dodává Vahland. Škoda plánuje v roce 2015 pokračovat v úspěšném kurzu a navzdory náročným tržním podmínkám zvyšovat prodeje.

V roce 2014 dodala Škoda svým zákazníkům na celém světě rekordní počet 1 037 200 vozů. To odpovídá nárůstu o 116 500 vozů a 12,7 procent oproti roku 2013 (920 800 vozů).Na začátku roku 2015 značka Škoda plynule navázala na úspěšný vývoj minulého roku.Do konce února 2015 vzrostly celosvětově dodávky zákazníkům v porovnání s rokem 2014 o 7,9 procent na 163 000 vozů. To představuje novou rekordní hodnotu za první dva měsíce roku.Rok 2014 byl pro značku Škoda opět ve znamení největší modelové ofenzívy všech dob. S uvedením nové generace modelu Škoda Fabia značka pokračovala v obnově modelové palety v segmentu malých vozů.Současným vrcholem modelové ofenzívy Škoda je v letošním roce nová generace modelu Škoda Superb. Se svými dimenzemi a nabídkou prostoru se nový Superb posunul k horní hranici automobilové střední třídy. Vedle tradičních kvalit vozů značky Škoda, mezi něž patří funkčnost, nabídka prostoru a výhodný poměr ceny a užitné hodnoty, nyní Škoda Superb vysílá i nové signály v oblasti designu a techniky, čímž zahajuje novou éru značky Škoda. Světová premiéra nové vlajkové lodi značky proběhla v únoru v Praze; na trh tento model přijde na počátku léta 2015.V následujících měsících Škoda navíc nabídne i další nové produkty - modely Škoda Octavia RS 230, Škoda Fabia Monte Carlo a na vybraných trzích také atraktivní akční modely ‚Edition' k modelovým řadám Fabia, Rapid, Octavia a Yeti.

V následujících letech plánuje Škoda zvýšit své celosvětové prodeje minimálně na 1,5 milionu vozů ročně. „Po zdolání milionové hranice se meta 1,5 milionu vozů zdá být podstatně blíže," říká Prof. Vahland. Pro dosažení stanovených růstových cílů automobilka rozšiřuje své české závody a nadále bude zvyšovat i výrobu v zahraničních závodech.

Související

Škoda Superb 4 Prohlédněte si galerii

Škoda představila čtvrtou generaci vlajkové lodi Superb. Na jejím vývoji se podílela umělá inteligence

Automobilka Škoda dnes večer představila čtvrtou generaci své vlajkové lodi. Superb. Bude dostupná v šesti variantách motoru včetně mild-hybrid a plug-in hybrid. Nová generace bude mít také novější podvozek založený na technologii DCC+. Na vývoji nového vozu se podle informací představených na tiskové konferenci podílela i umělá inteligence.
Skici exteriéru čtvrté generace modelu Superb Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Nová Škoda Superb čtvrté generace. Jak se vám líbí?

Škoda Auto představila skici exteriéru svého nadcházejícího modelu Superb čtvrté generace, který se připravuje na svou světovou premiéru. Nový design nese prvky Modern Solid designového jazyka a zahrnuje zdokonalené Matrix-LED přední světlomety a zadní světla s krystalickými detaily. Globální představení vozu Superb proběhne živě 2. listopadu v 19:00 SEČ. Uvádí automobilka ve své tiskové zprávě, kterou má redakce EuroZprávy.cz k dispozici.

Více souvisejících

Škoda Škoda Superb

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy