CME, vlastník televizi Nova, zvýšila zisk. V Česku jsou výnosy horší

Hamilton (Bermudy)/Praha - Společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, v pololetí zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 procent na 70,7 milionu dolarů. V ČR ale zisk OIBDA klesl o šest procent na 33,2 milionu dolarů.

OIBDA je provozní zisk před odpisy a amortizací. Dosažený výsledek nebere v úvahu výkyvy směnných kurzů. V samotném druhém čtvrtletí zisk OIBDA vzrostl o 12 procent na 53,6 milionu dolarů. To je lepší výsledek, než čekali analytici, kteří ho odhadovali na 49,2 milionu USD.

Celkové výnosy v pololetí vzrostly o více než tři procenta na 304,2 milionu dolarů (7,5 miliardy Kč). V České republice se výnosy zvýšily jen o necelé procento na 89,5 milionu dolarů.

"Během druhého čtvrtletí jsme si udrželi vedoucí pozici ve sledovanosti ve všech šesti zemích. Nadále jsme investovali do naší lokální produkce, která je populární u našich diváků, a zároveň jsme snížili celkové náklady, abychom dosáhli co nejvyšší ziskovosti," uvedl jeden ze dvou generálních ředitelů CME Christoph Mainusch.

Související

Logo TV Nova

Kellnerova PPF převzala vlastníka TV Nova, v čele CME bude Didier Stoessel

Skupina PPF prostřednictvím dceřiných firem dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME). PPF nyní plně majetkově kontroluje aktivity CME v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. PPF to dnes uvedla v tiskové zprávě. V Česku tak PPF ovládla televizní skupinu Nova, ve které už držela podíl do roku 2004, kdy jej prodala právě CME.
Zpravodajské vozidlo TV Nova

PPF odeslala Evropské komisi doklady k schválení nákupu CME

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera odeslala Evropské komisi příslušné doklady k finálnímu schválení transakce nákupu mediální skupiny CME. PPF o tom informovala na twitteru. Akcionáři CME schválili nabídku na převzetí letos v únoru. Hodnota transakce činí asi 2,1 miliardy dolarů (zhruba 48 miliard Kč).

Více souvisejících

CME TV Nova

Aktuálně se děje

před 41 minutami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 1 hodinou

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 2 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy