Na Aukro.cz se v roce 2010 prodalo takřka 12,5 milionu předmětů

Praha - V nákupní galerii Aukro.cz se v roce 2010 prodalo 12 438 419 předmětů, což je ve srovnání s rokem 2008 více než dvojnásobek. Společnost o tom informovala v pondělí.

Nejprodávanějším zbožím jsou v nákupní galerii Aukro.cz dlouhodobě předměty vystavované v kategoriích oblečení a doplňky, sběratelství, dům a zahrada a děti. "V posledních dvou letech však není většina zboží nabízena formou aukce, jak bylo zvykem, ale až 72 procent předmětů je prodáváno za pevnou cenu," poznamenal provozní ředitel nákupní galerie Aukro.cz David Vychytil.

Aukce podle něj převažují v kategoriích typů sběratelství či starožitnosti a umění, kdy může cena dosáhnout vyšších částek.

V roce 2010 se na Aukro.cz zaregistroval dvoumiliontý uživatel, na konci roku bylo registrovaných uživatelů téměř 2,1 milionu. "Největší nárůst žádostí o registrace jsme zaznamenali v listopadu, kdy se zákazníci začali připravovat na Vánoce. V předvánočním období přibylo více než 60 tisíc nových uživatelů," uvedl Vychytil a dodal, že noví uživatelé se rekrutovali také z řad nezletilých uživatelů internetu, kteří si od roku 2010 mohou na Aukro.cz založit juniorský účet.

Aukro.cz v roce 2010 představilo několik novinek jako například prodej potravin, samostatné sekce týkající se cestování, elektra či šperků nebo zkvalitnilo služby pro profesionální prodejce, kteří prodejem na Aukro.cz mnohdy nahrazují své vlastní e-shopy. "Profesionální prodejci nabízejí na Aukro.cz nové zboží se zákonnou zárukou. Po 13 měsících existence programu prodali tito prodejci více než 2,8 milionu předmětů, jejich podíl na prodaném zboží tak tvoří přibližně 20 procent a dále neustále roste," doplnil Vychytil.

Společnost Aukro provozuje největší online nákupní galerii na českém internetu a své služby orientuje jak na nejširší veřejnost, tak i na profesionální obchodníky a firmy. Komunitu Aukro.cz tvoří v současnosti dva miliony registrovaných uživatelů, kteří denně vystaví kolem čtyř milionů aktivních položek. Od svých počátků je Aukro.cz součástí polské skupiny Allegro, která provozuje stejnojmennou online obchodní platformu - Allegro.pl. Skupina v oblasti e-commerce provozuje sesterské aukční servery v celkem 11 zemích střední a východní Evropy (v České republice, Polsku, Bulharsku, Maďarsku, Rusku, Rumunsku, na Slovensku, v Srbsku, Bělorusku, Kazachstánu a na Ukrajině).

Související

Více souvisejících

aukce

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Recep Tayyip Erdogan

Turecko se odklání od Západu? Chce prohlubovat vztahy s Východem

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve středu na fóru v Ankaře prohlásil, že Turecko bude nadále rozvíjet vztahy s Východem, a to i přesto, že v zahraniční politice zůstává orientováno na Západ. Zdůraznil, že svět už není "černobílý" a Ankara nemusí spolupracovat pouze s jednou stranou.  

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Vladimir Putin

Rusko oficiálně zahajuje partnerství s Íránem

Ruský prezident Vladimir Putin přijal návrh na podepsání dohody o strategickém partnerství s Íránem, který mu předložilo ruské ministerstvo zahraničních věcí. Uvedl to server Times of Israel.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Teplé počasí neskončí ani o víkendu, ukazuje předpověď

Teplé počasí bude pokračovat i o víkendu. Podle předpovědi ČHMÚ.cz by se denní maxima měla pohybovat nad 20 stupni.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy